آماده‌باش در بلندی‌های اشغالی جولان و انتشار عکس مواضع ایران در سوریه

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

بلندی‌های اشغالی جولان و منطقه شمال اسرائیل پنج‌شنبه 19 نوامبر در وضعیت آماده‌باش نظامی به‌سر می‌برند که به‌دنبال حملات هوایی اسرائیل علیه هدف‌های نظامی سوریه – ایران در خاک سوریه در چهارشنبه ۱18 نوامبر است.

به گفته خبرنگار العربیه، اسرائیل بعد از یافتن سه بمب ساخت ایران در منطقه ورود سربازان خود در جنوب جولان، می‌کوشد تا معادله تازه‌ای برای تعامل با رژیم اسد و ایران پی‌ریزی کند.

Advertisement

خبرنگار العربیه افزود که ارتش اسرائیل، بمب‌های پر قدرت ساخت ایران را در مرزها یافته که چه بسا به وسیله سوری‌هایی کار گذاشته شده باشند که در اسرائیل درمان شده و با منطقه آشنا هستند. وی افزود «سه بمب شناسایی شده از سوی ارتش اسرائیل، قبلاً کار گذاشته شده و بسیار قدرتمند هستند.»

به گفته او اسرائیل اطراف مقر فرماندهی لشکر 7 اکرم حویجه را بمباران کرد که این عملیات در بر دارنده پیامی برای فرمانده این لشکر با این محتوا است که هیچ مصونیتی در صورت ادامه فعالیت ایران در سوریه وجود ندارد.

ارتش اسرائیل نیز تأکید کرد که یگانی که این بمب‌ها را در جولان کار گذاشته، «یگان 800 تابع سپاه قدس ایران است» که به‌شکل مخفیانه در سوریه سرگرم ایجاد تأسیسات زیربنایی برای فعالیت‌های تروریستی برون مرزی ایران، علیه هدف‌های غربی و مخالف ایران است.

سخنگوی ارتش اسرائیل مسئولیت هر گونه اقدام نظامی از خاک سوریه را متوجه رژیم اسد دانسته و تأکید کرد که حملات علیه فعالیت‌های ایران در سوریه ادامه خواهد یافت که ثبات منطقه‌ای را در معرض خطر قرار می‌دهد.

ارتش اسرائیل همچنین عکس‌هایی از مواضع بمباران‌شده شب گذشته در سوریه را منتشر کرده و تأکید دارد که ایران از این مواضع به عنوان مواضع نظامی استفاده می‌کند. بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل به رژیم سوریه نسبت به پی آمدهای هر گونه تعرض احتمالی به اسرائیل از خاک سوریه هشدار داد.

اسرائیل در طول سال‌های اخیر بارها هدف‌های مرتبط با ایران در سوریه را بمباران کرده و بر میزان این حملات در سال گذشته افزوده شد اما حمله چهارشنبه، منطقه گسترده‌تری را هدف قرار داد. ارتش اسرائیل برخلاف موارد گذشته، جزئیات بیشتری را در رابطه با این بمباران فاش ساخت که بیانگر نیت روشن اسرائیل در دادن پیامی به افکار عمومی در مورد دخالت‌های ایران در سوریه است.

اسرائیل اعلام کرد که در این حمله هوایی، هدف‌های مربوط به سپاه قدس و ارتش سوریه شامل تأسیسات نگهداری، مقرها و تجمع‌های نطامی در کنار سکوهای پرتاب موشک‌های ضد هواپیما هدف قرار گرفتند.

جوناتان کونگریکوس سخنگوی ارتش اسرائیل تأکید کرد که «ما می‌خواستیم پیامی را ارسال کنیم که در نوبت‌های قبلی به این روشنی نه برای ایرانی‌ها و نه برای رژیم سوریه ارسال نشده بود.»

او افزود که حملات هوایی، مقر نظامی ایران در فرودگاه دمشق را هدف قرار دادند که تأسیساتی محرمانه و قرارگاه افسران نظامی سوریه و لشکر هفتم ارتش سوریه است که ناظر بر بخش سوری بلندی‌های جولان می‌باشد.

از سوی دیگر رسانه‌های سوریه به نقل از یک مسئول نظامی بدون نام بردن از او آوردند که در این حملات، سه سرباز کشته و شماری هم زخمی شده و زیان‌های مادی نیز به بار آمد.

در این گزارش آمده است که پدافند هوایی توانست شماری از راکت‌های اسرائیل را قبل از اصابت به هدف‌ها، سرنگون سازد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیز تأکید کرد که حملات هوایی، مرکز پدافند هوایی، مواضع و زاغه‌های شبه‌نظامیان هم‌پیمان با ایران در سوریه در فرودگاه دمشق و اطراف آن و دیگر مراکز در جنوب دمشق را هدف قرار داد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه تأکید کرد که در این حمله هوایی، 10 نفر کشته شدند که دستکم 5 تن از آنها از ایرانی‌های وابسته به سپاه قدس بودند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم