شورای وزیران اسرائیل توافق عادی‌سازی روابط با بحرین را تصویب کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

افیر گندلمان سخنگوی نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد، شورای وزیران اسرائیل روز یکشنبه 15 نوامبر 2020 توافق عادی سازی روابط میان تل‌آویو و منامه را تصویب کرد.

دولت پادشاهی بحرین دو ماه پیش نیز با عادی سازی روابط با اسرائیل موافقت کرده و توافقی میان دو کشور در کاخ سفید به امضا رسید.

در این راستا دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، ملک حمد بن عیسی پادشاه بحرین و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با انعقاد معاهده صلح میان بحرین و اسرائیل موافقت کردند.

به دنبال آن اسرائیل و بحرین در 15 سپتامبر گذشته طی مراسم ویژه‌ای در کاخ سفید «اعلامیه صلح، همکاری و روابط دیپلماتیک و دوستانه سازنده» امضا کردند.

دو کشور اسرائیل و بحرین در 18 اکتبر گذشته در منامه پایتخت بحرین نیز 7 یادداشت همکاری را در چارچوب توافق صلح امضا کردند. این یادداشت همکاری‌های مشترک شامل تعدادی از زمینه‌های همکاری مالی و اقتصادی میان پادشاهی بحرین و اسرائیل است که از جمله آن عفو افراد دارای گذرنامه‌های دیپلماتیک، ویژه و خدمات، از شروط اخذ روادید است.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائيل امضای این یادداشت‌های همکاری مشترک را به وزیر خارجه بحرین و وزیر خزانه‌داری آمریکا تبریک گفت.
عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر خارجه بحرین نیز همزمان با آن از امضای توافق ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل خبر داد.

او افزود که اعلامیه تایید صلح با دولت اسرائیل و یادداشت‌های تفاهم‌های همکاری امضا شده در تعدادی از زمینه‌ها، اساس همکاری‌های دوجانبه ثمربخش میان پادشاهی بحرین و اسرائیل را پایه‌گذاری کرده و در تحکیم پایه‌های صلح در منطقه نقش خواهد داشت.

وزیر خارجه بحرین ضمن اشاره به این‌که کشورش به فرآیند صلح و گفت‌وگو متعهد است گفت باید به صلحی عادلانه و فراگیر در خاورمیانه دست یافت و باید راه حل دو کشور بر مبنای قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی و طرح ابتکار صلح عربی محقق شود.

شایان ذکر است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و شیخ محمد بن زاید آل نهیان ولی عهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات، پنج‌شنبه 13 اوت گذشته در تماسی تلفنی در مورد آغاز روابط کامل دوجانبه میان اسرائیل و امارات متحده عربی توافق کردند.

در 15 سپتامبر گذشته طی مراسم ویژه‌ای در کاخ سفید معاهده صلح تاریخی میان امارات متحده عربی و اسرائیل از سویی و توافق‌نامه تایید صلح میان منامه و تل‌آویو نیز از سوی دیگر امضا شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم