به گفته مسئولان امور، نزدیک به 200هزار پناهجو ممکن است در جریان فرار خود از منازعه خونین جاری درمنطقه تیگرای در شمال اتیوپی، روانه سودان شوند که بیانگر نخستین نشانههای اعمال فشار فزاینده بر غیرنظامیان است.
به گفته سجاد محمد ساجد مسئول امور انسانی سازمان ملل در اتیوپی به آسوشیتدپرس، صفهای طولانی در بیرون از نانواییهای منطقه تیگرای مشاهده میشود و کامیونهای حامل آذوقه در مرزها متوقف شدهاند.
او گفت: «ما خواهان رسیدن کمکهای انسانی در کوتاهترین زمان و سوخت و غذا بهشکل فوری هستیم.»
ساجد در آخرین ساعات سهشنبه شب 10 نوامبر افزود که نزدیک به 2 میلیون نفر شامل صدها هزار پناهجو در تیگرای در شرایط بسیار دشواری قرار دارند.
السر خالد مدیر دفتر پناهندگان سودان سهشنبه 10 نوامبر در شهر مرزی کسلا به آسوشیتد پرس گفت که مقامات محلی، مرکزی را برای پذیرش پناهچویان در نزدیکی مرز به عنوان مقدمهای برای انتقال آنها به اردوگاهی دائمی در منطقه الشجرات در ایالت کسلا برپا کردهاند.

تا این لحظه تماسها با منطقه تیگرای بعد از مرور یک هفته از اعلام حمله نظامی در پاسخ به حمله نیروهای منطقهای از سوی ابی احمد نخستوزیر ایتوپی میگذرد که برنده جایزه صلح نوبل است.
نخستوزیر اتیوپی اصرار دارد که مذاکرهای با دولت منطقهای در کار نخواهد بود که غیرقانونی است مگر این که «دار و دسته» حاکم، دستگیر شده و زرادخانه بسیار بزرگ آن از میان برود.
این رویارویی نزدیک به 900 تن از امداد رسانان آژانسهای سازمان ملل منطقه تیگرای و دیگر سازمانهای امداد رسانی را در وضعیتی قرار داده که ارتباطشان با جهان خارجی برای درخواست کمک، قطع شدهاست. به گفته ساجد «9 آژانس وابسته به سازمان ملل و نزدیک به 20 سازمان غیردولتی تماماً به دو دفتر برای ارتباط با رسانهای دسترسی دارند.
علاوه بر این به گفته او بیش از هزار نفر از تابعیتهای گوناگون دراین منطقه به دام افتادهاند که شامل گردشگران نیز میشود و کشورهای آنها میکوشند که سریعاً این عده را خارج سازند.
ساجد افزود که «با بسته شدن فرودگاهها در تیگرای و جادهها و قطع اینترنت و توقف کار بانکها، زندگی بسیار مشکل شده و نمیتوانیم دریافت کمکهای انسانی برای نزدیک به 2 میلیون نفر را تضمین کنیم.»
اتحادیه آفریقا خواهان برپایی مذاکرات صلح و برقراری آتشبس شده و در بیانیه خود گفت: «رئیس اتحادیه آفریقا (موسی فقیه محمد) خواستار توقف فوری عملیات جنگی و احترام طرفین درگیری به حقوق بشر و تضمین حفاظت از غیر نظامیان شدهاست.»
به گفته طرفین این منازعه، جنگندهها مبادرت به بمباران زاغههای سلاح کردهاند. این در حالی است که به گفته کارکنان امداد رسانی و منابع امنیتی، نبردی سخت در جریان است. منابع نظامی و امنیتی خاطر نشان کردند که 500 تن از نیروهای تیگرای و صدها تن از عناصر ارتش ملی در این نبردها کشته شدهاند.
کارشناسان تأکید دارند که شمار نیروهای «جبهه خلق برای آزادی تیگرای» و شبهنظامیان هم پیمان با آن به 250 هزار نفر میرسد که از ساز و برگ نظامی زیادی برخوردارند.