وزیر خارجه ایران وارد هاوانا پایتخت کوبا شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزیر امور خارجه ایران در ادامه سفرهای خود به آمریکای لاتین، به منظور انجام دیدار رسمی وارد هاوانا پایتخت کوبا شد.

خبرگزاری ایرنا، جمعه 6 نوامبر 2020 گزارش داد که ‌محمدجواد ظریف در جریان این سفر با همتای کوبایی خود دیدار و گفت‌و‌گو خواهد کرد.

Advertisement

بر اساس این گزارش، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز دوشنبه، از سفر ظریف به بولیوی، کوبا و ونزوئلا خبر داده و گفته بود که محمدجواد ظریف سه‌شنبه عازم یک سفر به آمریکای لاتین برای شرکت در مراسم تحلیف «لوئیس آرسه» رئیس‌جمهوری جدید بولیوی خواهد شد و بعد از آن به کوبا و ونزوئلا سفر خواهد کرد.

آرسه پیشتر در مصاحبه‌ای با روزنامه اسپانیایی «افه» اعلام کرد به محض در دست گرفتن قدرت در نیمه دوم ماه نوامبر آینده (آبان ماه) روابط دیپلماتیک با کشورهای ایران، کوبا و ونزوئلا را از سرخواهد گرفت.

لوئیس آرسه سیاست‌مدار چپگرای بولیویای است که در دوره ایوو مورالس وزیر اقتصاد این کشور بود و در انتخابات سراسری اکتبر 2020 به عنوان کاندیدای «حرکت برای سوسیالیسم» به ریاست جمهوری رسید.

در سال 2016 نیز ظریف به منظور گسترش روابط با آمریکای لاتین به کشورهای این منطقه سفر کرده بود.

به گزارش رسانه‌های ایران، ظریف روز چهارشنبه بار دیگر سفر خود به آمریکای لاتین به منظور دیدار با مقامات کوبا، بولیوی و ونزوئلا را آغاز کرد

گفتنی است، در سال‌های اخیر روابط تهران و کاراکاس به میزان قابل توجهی استحکام یافته و رؤسای جمهوری پیشین دو کشور، هوگو چاوز و محمود احمدی‌نژاد، در عرصهٔ جهانی خود را مخالف «امپریالیسم آمریکا» نشان می‌دادند.

بر اساس همین نگرش هر دو کشور طرح‌ها و پروژه‌های مشترکی را به راه انداخته که شامل خانه‌سازی، تاسیس بانک مشترک، سرمایه‌گذاری و انرژی است. پیشتر احمدی‌نژاد و چاوز از ایجاد یک «محور اتحاد» علیه «امپریالیسم آمریکا» خبر دادند، که «نشست مشترک ایران و ونزئولا برای دفاع از جهان در حال شکل‌گیری» که روز پنجشنبه با حضور ظریف و ارئاسا برگزار شد را می‌توان در این راستا ارزیابی کرد.

این در حالی است که قبل از این، در چارچوب تامین سوخت مورد نیاز کاراکاس، نفت‌کش ایرانی «فورچون» حامل بنزین پیش از چهار نفت‌کش دیگر روز 24 مه در بندر «ال پالیتا» ونزوئلا محموله خود را در پالایشگاه ال‌پالیتو تخلیه کرد. ارزش این محموله‌های نفتی در بازارهای منطقه‌ای آمریکا حدود 50 میلیون دلار تخمین زده شد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در این زمینه، با توصیف اطرافیان رئیس‌جمهور ونزوئلا به عنوان «اوباش»، گفت آنها «بزرگ‌ترین دزدهای جهان» هستند و در حال شراکت با جمهوری اسلامی که «بزرگ‌ترین رژیم حامی تروریسم» محسوب می‌شود، هستند.

نیکولاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا اما در این ارتباط در توئیتی نوشت: «ایران متشکریم، تنها برادری ملت‌های آزاد است که ما را نجات خواهد داد». وزیر خارجه ونزوئلا در توئیتی گفت: «ایران و ونزوئلا همیشه در مواقع سختی از یکدیگر حمایت کرده‌اند. امروز اولین کشتی حامل بنزین برای مردم ما رسید.»

وال استریت ژورنال در گزارشی در نیمه اوت گذشته به نقل از مقامات آمریکایی، فاش کرد که دولت ترامپ برای نخستین بار 4 نفتکش حامل سوخت ایران برای ونزوئلا را به دلیل نقض تحریم‌ها و به عنوان بخشی از تشدید کارزار فشار حداکثری بر تهران مصادره کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم