تشدید تدابیر ضد کرونا در اروپا و تداوم احتمالی مقررات قرنطینه در بریتانیا
بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا یکشنبه 1 نوامبر اعلام کرد که تدابیر قرنطینه ممکن است تا 2 دسامبر آینده ادامه یابد که بدین ترتیب نگرانی محافل اقتصادی افزایش یافت.
این در حالی است که دیگر کشورهای اروپایی، تدابیر سختگیرانهای را برای مهار شیوع ویروش کرونا به مورد اجرا گذاشتهاند.
جانسون شامگاه شنبه 31 اکتبر، اعمال مجدد مقررات قرنطینه از پنجشنبه تا 2 دسامبر را برای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا در بریتانیا اعلام کرد که بر اساس آن شرکتها، میخانهها و رستورانهای غیر اساسی بسته خواهند بود ولی مدارس باز خواهند ماند.
مایکل گوف هماهنگی تدابیر دولت در مصاحبهای مطبوعاتی گفت که دولت امیدوار است میانگین شیوع کرونا تا 2 دسامبر، بشکلی اساسی پایین بیاید اما در عین حال اذعان داشت که تدابیر مهار ویروس ممکن است به طول بیانجامد.
شایان توجه است که کرونا تا کنون باعث مرگ دستکم 46555 نفر در بریتانیا شده که متحمل بیشترین میزان زیان ناشی از این ویروس در اروپا شده است. شمار موارد ابتلا در این قاره، روزانه بیش از 50 هزار نفر است و تعداد کل مبتلایان از یک میلیون نفر فراتر رفته است.

قرنطینه مجدد
سپاستیان کورتز صدراعظم اتریش از «اعمال مجدد مقررات قرنطینه از سهشنبه آینده تا پایان نوامبر» خبر داد. این کشور 8.8 میلیونی روزانه بیش از 5 هزار مورد تازه ابتلا را ثبت میکند در حالی که در اکتبر گذشته، روزانه هزار مورد را ثبت کرده بود. شمار جانباختگان ناشی از کرونا در اتریش از آغاز این پاندمی 1109 نفر بوده است.
در فرانسه (با بیش از 36500 جانباخته) مقررات قرنطینه و بستن مراکز از اول دسامبر به مورد اجرا درآمد. این کشور در 24 ساعت گذشته 35641 مورد ابتلا جدید را ثبت کرد در حالی که یک روز پیشتر 49215 مورد ثبت شد و بدین ترتیب شمار کل مبتلایان در فرانسه به بیش از 1.3 میلیون نفر رسیده است.
پاندمی کرونا منجر به متوقف شدن محاکمه متهمان حملات ژانویه 2015 در شامگاه شنبه 31 اکتبر شد زیرا روشن گردید یکی از متهمان، مبتلا به کرونا شده است.
بلژیک نیز تدابیر بسیار سخت گیرانهای را آغاز کرده و آلمان هم بر محدودیتهای اعمال شده در کشور برای متوقف کردن شیوع کرونا افزوده است.

مناطق قرمز
دولت ایتالیا در روزهای اخیر تدابیری را به اجرا گذاشته که به بیان رسانهها، «شبه قرنطینهای» است که شامل ممنوعیت رفت و آمد در چندین منطقه بزرگ و بستن میخانهها و رستورانها در ساعت 18 بعدازظهر و همچنین بستن سالنهای ورزشی و سینما و برپایی کنسرتهای موسیقی میشود.
به گفته رسانههای ایتالیا، دولت در حال بررسی امکان اعمال این مقررات در شهرهای بزرگ شامل میلان و ناپولی است تا از این طریق، دامنه شیوع کرونا را محدود سازد.
انتظار میرود که جوزپه کونتی نخستوزیر ایتالیا دوشنبه آینده، اجرای این مقررات را اعلام کند که بیانگر ممنوعیت رفت و آمد میان مناطق گوناگون و بستن مغازهها و مراکز تجاری در «مناطق قرمز» شهری است.
ابراز مخالفت با این محدودیتها به شعلهور شدن درگیریهای جدیدی در شامگاه شنبه 31 اکتبر در رم میان مأموران انتظامی و صدها تن از معترضان در پی بروز حوادث مشابه در فلورانس و دیگر شهرهای بزرگ منجر گردید.
انتونیو کوستا نخستوزیر پرتقال نیز شامگاه شنبه 31 اکتبر، اعمال جزیی مقررات قرنطینه از چهارشنبه را اعلام کرد که شامل 70٪ مردم میشود.
این در حالی است که یونان پیشتر اعمال جزیی مقررات قرنطینه را به مدت یک ماه در آتن و دیگر شهرهای بزرگ از روز سهشنبه اعلام کرد و کیریاکوس میتسوتاکیس نخستوزیر یونان تأکید کرد این مقررات همانند دیگر مناطق، به هدف نجات «تعطیلات عید میلاد مسیح» به اجرا گذاشته میشود.

تستگیری
در اسلواکی به هدف کاستن از شدت تدابیر از شنبه 31 اکتبر، برنامه تستگیری عمومی از تمامی شهروندان برای تشخیص موارد ابتلا به کووید 19 آغاز گردید.
نزدیک به 45 هزار تن از کارکنان مرکز بهداشتی، ارتش و پلیس در این تستگیری شرکت خواهند کرد.
مشارکت در تستگیری اجباری نیست ولی فردی که گواهی منفی بودن تست کرونا را نداشته باشد، ممکن است در صورت متوقف شدن از سوی مأموران پلیس، مجبور به پرداخت جریمه سنگینی بشود. هر فردی که ابتلایش ثابت شود باید خود را 10 روز قرنطینه کند.
شمار موارد تازه ابتلا در تمامی اروپا افزایش یافته و به بیش از 41٪ در یک هفته رسیده که معادل با نیمی از تعداد موارد ابتلا در جهان در یک هفته گذشتهاست. گفتنی است که شمار جان باختگان در اروپا به بیش از 276 هزا رنفر از آغاز پاندمی رسیده است.
شمار مبتلایان به کووید 19 که در بیمارستانها بستری شدهاند در 14 کشور اروپا، دست کم در این هفته بسیار بالا بوده است.
بدین ترتیب کشورهای اروپا بعد از آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب (11.2 و 10.5 میلیون ابتلا) و آسیا در رتبه بعدی قرار دارد.
کرونا در سطح جهانی گریبانگیر 45.6 میلیون نفر شده که 1.2 میلیون تن از آنها جان باختهاند.
آمریکا متحمل بیشتری میزان مرگ و میر و موارد ابتلا شدهاست به طوری که 230320 نفر از بین 9 میلیون 111هزار و 13 تن مبتلا، جان باختهاند.