هرچند نام کرونا این روزها به یکی از آشناترین نامها در جهان تبدیل شده اما کارکرد و ویژگیهای آن همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
کرونا در تمامی ابعاد خود دانشمندان را سر در گم کرده، بدون اینکه راه حل مطمئنی برای این بلای خانمانسوز یافته شود که ماهها است جامعه بشری با آن دست به گریبان است.
البته ناگفته نماند که جهان دانش، خبرهای خوبی هم در خصوص کرونا دارد، زیرا گروهی از دانشمندان آمریکایی به این جمعبندی رسیدهاند که ویروس کرونا به سادگی زیاد در فضای دهان تکثیر میشود.
تارنمای medRxiv بر اساس دادههای پژوهشگران آورده است که فضای دهان و بخصوص غدد بزاقی، زبان و لوزهها بهترین مناطق برای تبدیل شدن به کانون ویروس کورنا هستند.
به گفته پژوهشگران، خطر ابتلا به این ویروس از طریق دهان چندان جدی گرفته نشده، به شکلی که احتمال ابتلا، هنگام بلعیدن بزاق دهان یا ورود مستقیم آن به ششها وجود دارد.
به همین شکل خطر انتقال ویروس از شخصی به شخص دیگر نیز وجود دارد.

ماسک عامل نجاتبخش
به همین دلیل پژوهشگران توصیه میکنند تا از ماسک استفاده شود، زیرا کارآمدترین وسیله برای جلوگیری از انتشار ویروس است.
به گفته آنها این نخستین پژوهش در مورد تکثیر کرونا در فضای دهان است، زیرا تمامی پژوهشهای قبلی مبتنی بر ظهور ویروس در بینی و ششها بود.
هنوز علائم ویژه «ابتلای دهان» مورد بررسی قرار دارد و پژوهشگران در حال حاضر موفق به مشخص کردن علائم شناخته شده کرونا یعنی از دست دادن چشایی و خشکی طولانی دهان شدهاند.

شیوع خطرناک
شایان ذکر است که سازمان جهانی بهداشت، پیشتر نسبت به شیوع خطرناک کرونا در جهان به ویژه در اروپا هشدار داده است.
به گفته این سازمان، منطقه اروپا شامل روسیه و ترکیه به اضافه اسرائیل و آسیای میانه در بردارنده نیمی از موارد ابتلا به کرونا هستند که در هفته گذشته 2.8 میلیون نفر به مبتلایان به آن افزوده شد.
سازمان جهانی بهداشت همچنین عنوان کرد که شمار جانباختگان ناشی از این ویروس در اروپا 35٪ در مقایسه با آمار هفته گذشته افزایش یافتهاست.