اعلام آمادگی مسکو برای کمک به ایروان و ابراز مخالفت باکو

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

آتش‌بس اعلام شده میان آذربایجان و ارمنستان در فضای رد و بدل کردن اتهام‌ها میان طرفین در حال منازعه بر سر منطقه ناگورنو قره باغ، نقض شد و وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور آماده اعطای کمک‌های ضروری به ارمنستان است.

وزارت خارجه روسیه افزود که این کشور، همه کمک‌های ضروری را برای ایروان در صورت بروز رویارویی‌های مستقیم در خاک ارمنستان، تأمین خواهد کرد.

Advertisement

این موضع روسیه که بار دیگر خواهان آتش‌بس گردید، به دنبال در خواست نیکول باشینیان نخست‌وزیر ارمنستان از پوتین برای آغاز رایزنی‌های فوری پیرامون کمک‌هایی مطرح شد که مسکو می‌تواند برای ایروان در راستای تأمین امنیت آن فراهم سازد.

ابراز مخالفت آذربایجان

این درحالی است که الهام علییف رئیس‌جمهوری آذربایجان در توئیت خود در رابطه با ابراز آمادگی روسیه نوشت: «تنها راه پایان بخشیدن به جنگ، دست برداشتن ارمنستان از این اقدامات و اذعان به شکست و خروج از خاک ماست». وی افزود که کشورش تمایلی به دخالت دادن هیچ کشور سومی در این منازعه ندارد.

به گفته او نبرد جاری در واقع نبرد میان آذربایجان و ارمنستان است و همه اطراف باید از آن کناره بگیرند.

سفیر آذربایجان در ریاض نیز در همین رابطه گفت که ناگورنو قره باغ، منطقه ای از خاک کشورش است و آنها از حق دفاع از آن برخوردارند. به گفته او آذربایجان صرفاً از خاک خود دفاع می‌کند و ارمنستان در قره باغ شکست خورده‌است.

نگرانی از نبرد و کشیده شدن روسیه به آن

این قبیل موضعگیری‌ها بر نگرانی در خصوص احتمال بالا گرفتن دامنه نبرد میان آذربایجان و ارمنستان می‌افزاید.

ناظران امور نگران احتمال باز شدن پای روسیه هم پیمان یونان و همچنین ترکیه حامی باکو به این منازعه هستند که عمری به درازی چندین دهه دارد.

1250 کشته و آتش‌بس نافرجام

گفتنی است که این منازعه در 27 سپتامبر آغاز شد و نبردها به رغم تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس همچنان ادامه دارد.

طرفین مناقشه 3 بار با برقراری آتش‌بس در جریان مذاکرات به میانجیگری روسیه، فرانسه و آمریکا موافقت کردند اما این آتش‌بس، عمر درازی نداشت.

آمارهای اولیه بیانگر کشته شدن بیش از 1250 نفر در این نبردها است که بیش از 130 تن از آنها غیرنظامی هستند که با از سرگیری نیردمیان ارمنستان و آذربایجان کشته شدند ولی آمار حقیقی ممکن است بسیار بالاتر از این تعداد باشد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم