همزمان با بالا گرفتن تنش میان آنکارا و پاریس کلیمان بون مسئول امور اروپایی دولت فرانسه روز چهارشنبه 28 اکتبر 2020 گفت که کشورش تحریمهای اروپایی علیه ترکیه را تایید میکند.
بون در مجلس فرانسه گفت: «همه تدابیر اروپایی از جمله تحریمهای احتمالی که نشانگر واکنش جدی هستند را تایید میکنیم.»
او در ادامه توضیح داد: «...اردوغان به رئیسجمهوری فرانسه توهین کرد و این نشان میدهد او نقشهای برای بیشتر کردن اقدامات تحریکآمیز در همه زمینهها دارد.»
در سوی مقابل رجبطیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه روز چهارشنبه به شدت از کاریکاتوری که مجله شارلی هبدو از او کشیده انتقاد کرده و آن «حملهای زبون» از سوی عدهای «پستفطرت» خواند.
دفتر اردوغان هم قول داد اقدامات قضایی و دیپلماتیک در قبال عکس روی جلد مجله شارلی هبدو اتخاذ کند. در این تصویر اردوغان با لباس زیر به تصویر کشیده شده و یک بطری آبجو در دست دارد و لباس زن محجبهای را بالا میزند.
این کاریکاتور خشم محافل سیاسی ترکیه را برانگیخت و بحران روابط تیره با فرانسه را عمیقتر کرد.
در روزهای گذشته اردوغان نسبت به سلامت عقلی امانوئل مکرون ابراز تردید کرد و از مردم ترکیه خواست که محصولات ساخت فرانسه را نخرند. این اظهارت اردوغان علاوه بر آنکه سبب شد پاریس سفیر خود را از آنکارا فرا بخواند، انتقاداتی در داخل ترکیه را هم برای او در پی داشت.
کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوریخواه مخالف رجب طیب اردوغان خطاب به او و در اشاره به اوضاع معیشتی و اقتصادی ناگوار مردم ترکیه گفت: «آیا شهروندان ما توان خرید کالاهای فرانسوی را دارند؟ آیا یک کارگر ساده میتواند یک عطر فرانسوی به همسرش هدیه دهد؟ مردم در پی یافتن [لقمه] نان هستند و تو میگویی کالاهای ساخت فرانسه را تحریم کنیم.»
قلیچدار در ادامه انتقاداتش از پیشنهاد تحریم کالاهای فرانسوی از سوی رئیسجمهوری ترکیه، او را مخاطب قرار داده و گفت: «این تو و قصر باشکوهت هستید که باید کالاهای فرانسوی را تحریم کنید. هواپیماهای ساخت فرانسه داری، آنها را فورا بفروش. همسرت امینه کیف ساخت فرانسه دارد که قیمتش 50 هزار یورو است. بگذار او اعتراض کرده و در باغ قصرت کیفش را آتش بزند.»
ابراز حمایت مکرون از کاریکاتوری که از سوی مسلمانان توهینی به پیامبر اسلام تلقی شده، خشم اردوغان را برانگیخت. مکرون در مراسم بزرگداشت یک معلم فرانسوی که پس از نشاندادن این کاریکاتور، توسط شاگرد مسلمان خود سر بریده شده، از آزادی بیان و آزادی رسانهها ابراز حمایت کرده بود.