با وجود افزایش خشونتها در افغانستان، سازمان همکاری اسلامی از طرفهای درگیر در افغانستان خواسته که خشونت را کاهش دهند و آتشبس فوری را اعلام کنند.
سازمان همکاری اسلامی با نشر اعلامیهای از افزایش خشونت در افغانستان ابراز تأسف کرده و گفته است، خشونتهای اخیر در این کشور باعث کشتار زنان و کودکان شده است.
در این اعلامیه تاکید شده که باید خشونت در افغانستان متوقف شود و روند گفتوگو برای رسیدن به صلح ادامه یابد.
علمای بنگلادیش: جنگ جاری افغانستان حرام است
وزارت امور خارجه افغانستان دوشنبه 26 اکتبر 2020 با نشر اعلامیهای نوشت، علما و مفتیهای کشور بنگلادیش جنگ جاری این کشور را حرام خواندند.
در این اعلامیه آمده، علما و مفتیهای بنگلادیش در نشستی تحت نام «دعوت بهسوی صلح در افغانستان» در شهر داکه(داکا) پایتخت این کشور در مورد جنگ جاری افغانستان گفتوگو کردند.
علمای بنگلادیش با نشر قطعنامهای جنگ جاری و کشتار «مردم مسلمان و بیگناه افغانستان» را حرام خواندند و خواهان ختم جنگ و برقراری صلح در افغانستان شدند.
علمای بنگلادیش از طرفهای درگیر در افغانستان خواستند «به صدای اکثریت مطلق مردمشان لبیک گفته، با اعلان آتشبس فوری و دایمی به هدف پایاندادن خشونتها و اعتمادسازی میان طرفین، برای کامیابی مذاکرات جاری صلح تلاش صادقانه و مخلصانه نمایند.»
در همین حال، وزارت امور خارجه افغانستان گفته است که اقدام صلح خواهانه علمای بنگلادیش گامی مهم در راستای حمایت از روند صلح است و کاهش خشونتها و آتشبس فوری شرط مهم و عملی برای کامیابی مذاکرات جاری و برقراری صلح و ثبات دایمی در این کشور میباشد.
رئیس اتحادیه جهانی علمای اسلام: جنگ کنونی افغانستان جواز شرعی ندارد
با وجود که در این روزها میزان ناامنی و خشونت در افغانستان افزایش یافته است اما شیخ احمد الریسونی رئیس اتحادیه جهانی علمای اسلام در گفتوگو با شبکه طلوع نیوز گفت، جنگ کنونی در افغانستان جواز شرعی ندارد.
الریسونی اضافه کرد، جنگ کنونی افغانستان حرام است حتی اگر به قتل یک نفر منجر شود مخالف اسلام و شریعت میباشد چون اکنون هردو طرف جنگ این کشور مسلمان و افغان هستند.
او تاکید کرد: «عملیات جنگی علیه مسلمانان در مورد افغانستان در شرایط کنونی توجیهی ندارد؛ نه انتحاری و نه استشهادی و نه هم از طریق جنگ روبهرو، و اینها از جمله کارهای حرام استند».
الریسونی اظهار کرد، که جنگ باید متوقف شود و مذاکرات برای ساختن یک افغانستان جدید، مترقی، صلحآمیز و اسلامی پیش برود.
این اظهارات در شرایطی بیان شده که شورای علما افغانستان نیز در گذشته جنگ جاری این کشور را حرام دانسته بود.
از سوی دیگر، زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان دوشنبه 19 اکتبر 2020 در توییتی تاکید کرد، امروز میزان خشونت در افغانستان اندوهبار است و تداوم میزان بلند خشونت میتواند روند صلح را تهدید کند.
شایان ذکر است که در این روزها میزان خشونت و ناامنی در افغانستان افزایش یافته است و مذاکرات صلح میان دولت کابل و طالبان در دوحه قطر نیز ادامه دارد.
عصر شنبه هفته جاری یک حمله مرگبار انتحاری مرکز آموزشی «کوثر دانش» را در ساحه دشت برچی شهر کابل پایتخت افغانستان آماج قرار داد که براساس گزارش طلوع نیوز در این حمله 30 نفر کشته شدند و 70 نفر دیگر زخم برداشتند.
این حمله انتحاری با واکنشهای شدید داخلی و خارجی روبهرو شد. نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد(یوناما) در کابل این حمله را «جنایت جنگی» خواند.
طالبان دست داشتن در این حمله را رد کردند، اما گروه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفت.
همچنان، در نتیجه انفجار یک موتر(خودرو) بمبگذاری شده یکشنبه 18 اکتبر 2020 در ولایت غور افغانستان 16 نفر کشته شدند و بیش از 100 نفر دیگر زخم برداشتند که بیشتر قربانیان این رویداد غیرنظامی بودند.