آذربایجان چهارشنبه 28 اکتبر، ارمنستان را به قتل 14 غیرنظامی در موشکباران منطقه باردا متهم کرد که روستایی آذربایجانی در نزدکی جبهه ناگورنو قرهباغ است.
دفتر دادستانی کل آذربایجان گفت: «14 غیرنظامی بیگناه کشته و 40 تن دیگر نیز زخمی شدند.» از سوی دیگر فرانس پرس نوشت که وزارت دفاع ارمنستان، این اتهام را رد کرده و تأکید کرد که «این اتهامها بی اساس و دروغ است.»
وزارت دفاع آذربایجان، ساعاتی قبل خاطرنشان کرد که نبردها عمدتاً در خط تماس در ناگورنو قره باغ در جریان است و چندین دستگاه ماشینآلات نظامی، توپخانه و مهمات نیروهای ارمنستان منهدم شده و مناطق آذربایجان در معرض گلولهباران توپخانه از خاک ارمنستان قرار دارند.
آذربایجان سهشنبه 27 اکتبر، ارمنستان را به حملهای موشکی به روستای باردا در نزدیکی خط تماس با ناگورنو قره باغ متهم ساخت که طی آن 4 غیرنظامی کشته و 10 نفر زخمی شدند.
از سوى دیگر ایروان هر گونه حمله از سوی نیروهای خود را تکذیب کرد.
شوشان ستیبانیان سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان تأکید کرد که هیچ موشکی به سوی باردا از سوی نیروهای ارمنستان یا جدایی طلبان ارمنی درقره باغ، شلیک نشده است.
وی در توئیتر نوشت «بیانیه طرف آذربایجانی د رمورد حمله موشکی، دروغ تمام عیار و اقدامی تحریکآمیز است.»
روسیه به شکل سنتی ایفاگر نقش داور در منطقه است و در کنار فرانسه و آمریکا، بخشی از گروه مینسک را تشکیل میدهد که مدتها پیش از سوی سازمان امنیت و همکاری اروپا تأسیس گردید تا به مثابه میانجی اصلی در مناقشه مزبورعمل کند اما تا این لحظه، هیچ موفقیتی نداشته است.

ترکیه در قالب حامی اصلی باکو در برهمزدن موازنه قوای منطقه، ایفای نقش کرده است. آنکارا مشخصا متهم به حمایت نظامی از آذربایجان در شکل اعزام پیکارجویان مزدور سوری برای نبرد در کنار نیروهای آذربایجانی است ولی آنکارا این اتهام را رد میکند.
بر اساس بیانیه کرملین، ولادمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز گذشته درتماسی تلفنی با همتای ترک خود نسبت به «افزایش حضور جنگجویان از خاورمیانه در مناقشه ناگورنو قره باغ، ابراز نگرانی کرد.
مسکو شامگاه سهشنبه 27 اکتبر، بعد از تماسی تلفنی میان وزرای خارجه روسیه و ترکیه گفت: «بینالمللیکردن این بحران از طریق وارد ساختن پیکار جویان خارجی، قابل قبول نیست». به گفته وزارت خارجه روسیه طرفین، فراخوان به احترام به آتشبس را مورد تأکید مجدد قرار دادند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا سهشنبه 26 اکتبر رهبران ارمنستان و آذربایجان را به پایبندی به آتشبس مذاکره شده در واشینگتن در پایان هفته گذشته، تشویق کرد اما دیری نپائید که این آتشبس در گرماگرم اتهامات متبادل طرفین به شکستن آن، از میان رفت.
پمپئو از طریق تماسهای تلفتی جداگانه از الهام علییف و نیکول باشینیان رهبران آذربایجان و ارمنستان خواست به آتشبس احترام بگذارند. او تأکید کرد که این منازعه، راه حل نظامی ندارد.
ارتشهای آذربایجان و ارمنستان سهشنبه 26 اکتبر اعلام کردند که نبردها در خطوط اول جبهه در جریان است و هر دو مدعی زیر کنترل داشتن کامل اوضاع شدند.
آمارهای اولیه حاکی از کشته شدن بیش از 1100 نفر از جمله 100 غیرنظامی از زمان آغاز نبردها است. این در حالی است که پوتین اعلام کرده نزدیک به 5 هزار تن در این نبردها کشته شدهاند.