ایالت «پنسیلوانیا»، سومین ایالت بزرگ ایالات متحده و پنجمین ایالت پرجمعیت این کشور که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال 2016 با اختلاف بسیار کمی که با رقیب خود هیلاری کلینتون داشت، توانست از طریق رایدهندگان این ایالت به پیروزی برسد. سئوالی که در حال حاضر مطرح میشود آیا ممکن است این ایالت سرنوشت ساز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر راه پیروزی برای دونالد ترامپ را هموار و در سوم نوامبر او را پیروز رقابت انتخابات ریاست جمهوری بکند؟.
در روزهای گذشته دادگاه عالی تجدید نظر ایالت پنسیلوانیا دونالد ترامپ را به شدت عصبانی کرد. ترامپ روز دوشنبه در توییتی خشم و آزردگی خود را از دادگاه تجدیدنظر پنسیلوانیا به دلیل مخالفت با درخواست وی برای نظارت بر دفاتر انتخابات در این ایالت از طریق ماهواره را ابراز کرد. با این حال به نظر میرسد برخلاف آنچه اتفاق افتاده این ایالت خبرهای امیدوار کنندهای برای رئیس جمهوری آمریکا دارد.
به گزارش نیویورک تایمز اگر ترامپ در 3 نوامبر پیروز شود ، احتمالاً با پنسیلوانیا، که سومین ایالت بزرگ ایالات متحده و پنجمین ایالت پرجمعیت این کشور است، پیروز خواهد شد.
نیویورک تایمز در گزارشی طولانی در باره نقش سرنوشتساز بودن ایالت پنسیلوانیا در انتخابات نوشت: «حمایت رای دهندگان سیاه پوست در این ایالت از ترامپ، کمی کمتر از حمایت آنها از هیلاری کلینتون در سال 2016 بود که از حمایت کلی آنها برخوردار بود اما با این حال در انتخابات شکست خورد».
این روزنامه در ادامه نوشت:« اگر چه موقعیت جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، در پنسیلوانیا نسبت به هیلاری کلینتون در انتخابات چهار سال پیش بهتر است، اما طبق نظرسنجیهای مختلف، رتبه بندی بایدن در میان رأی دهندگان این ایالت اخیر پایین آمده است» .
روزنامه افزود:« نظرسنجیهای با کیفیت بالا که در این ماه در پنسیلوانیا انجام شد، نشان میدهد که بایدن از 5 تا 13 امتیاز از رای دهندگان بالقوه برخوردار است. اما در عین حال 5 تا 10 درصد این رای دهندگان از ابراز حمایت خود از هر کدام از کاندیداهای دو حزب خودداری کردند».
روزنامه ادامه داد: «ترامپ اگر در این ایالت پیروز شود احتمالا رای خود را از سهم کسانی که در نظرسنجیها موضع خود را اعلام نکرده یا در نظر سنجیها شرکت نمیکنند. اگر این درصد رای خود را به دونالد ترامپ بدهند بایدن خواهد باخت».
گفتنی است، در نتایج نظرسنجیهایی که در سال 2016 در ایالتهای مرکزی و غرب انجام گرفت، ترامپ شانسی برای پیروز شدن در انتخابات نداشت اما بعدها نتایج رای گیری برخلاف نتایج نظر سنجیها بود. علاوه بر این اختلاف در باره ترامپ در میان رای دهندگان سفید پوست، طبقه روشنفکران و تحصیلکردها و آنهایی که دارای مدارک تحصیلی عالی نیستند، نیز در نتایج انتخابات سال 2016 موثر بود. اما در انتخابات امسال دیدگاه رای دهندگان نسبت به رئیس جمهوری از ثبات بیشتری برخوردار است.
نظر سنجیهای دو هفته پیش از انتخابات نشان میدهد که جوبایدن بر رقیب جمهوریخواه خود با اختلاف کمی پیشی گرفته است.
کریستوفر بورک، استاد علوم سیاسی در دانشگاه موهلنبرگ که موسسه نظرسنجی این دانشگاه را نیز اداره میکند، گفت: «ویدادهای سال 2016 سایه خود را روی نظرسنجیهای جدید انداخته است، سال 2016 رای دهندگان هر دو نامزد را دوست نداشتند اما ترامپ یک هفته قبل از انتخابات توانست رای دهندگان را متقاعد کند که به او رای دهند».
به نوشته این روزنامه، نگرانی دیگر بایدن از نتایج نظر سنجی در ایالت فیلادلفیا است. طبق نظر سنجی او نتوانست درصدی از آرا رای دهندگان که هیلاری کلینتون در این ایالت کسب کرده بود را برای خود کسب کند. در سال 2016 هیلاری کلینتون 83 درصد از رای رای دهندگان فیلادلفیا را کسب کرده بود اما اکنون بایدن 73 درصد از رای دهندگان این ایالت را کسب کرده است.