حمایت مجدد اردوغان از آذربایجان و ادعای ارمنستان مبنی بر سرنگونی چند پهپاد ترکیهای
علیرغم فراخوانهای بینالمللی برای برقراری آتشبس، درگیریهای نظامی در اقلیم ناگورنو قرهباغ اما همچنان ادامه دارد. در این راستا رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه روز سهشنبه 20 اکتبر 2020 مجددا بر عزم کشورش در حمایت از جمهوری آذربایجان تاکید کرد.
از سوی دیگر ارتش ارمنستان نیز ادعا کرده که چند پهپاد ترکیه را در منطقه قرهباغ سرنگون کرده است.
در همين حال مصطفی شنطوب رئیس پارلمان ترکیه هم سهشنبه در سخنرانیاش در مجلس نمایندگان آذربایجان بر ضرورت ادامه نبرد در اقلیم ناگورنو قرهباغ تاکید کرد. شنطوب خطاب به مردم آذربایجان گفت:«از شما میخواهیم که به نبردتان و دفاع از سرزمینهایتان ادامه دهید».
او همچنین افزود:« ترکیه در این نبرد در کنار شما خواهد ایستاد».
از سویی ارمنسان با اعلام اينكه تاکنون چند پهپاد ساخت ترکیه را در جنگ قره باغ سرنگون کرده است، از کشورهای غربی خواست تا مانند کانادا گامهایی را در تعلیق صادرات سلاح و فناوریهای نظامی به ترکیه بردارند.
شایان ذکر است فرانسوا- فیلیپ شامپاین وزیر خارجه کانادا دوشنبه 5 اکتبر 2020 اعلام کرد کشورش تصمیم گرفته کلیه صادرات اسلحه به ترکیه را تا زمان مشخص شدن نتایج تحقیقات درباره احتمال استفاده از آنها در جنگ ناگورنو قرهباغ، به حالت تعلیق درآورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه وزیر خارجه کانادا گفته که کشورش در انتظار پایان تحقیقات درباره این احتمال است که بخشی از تسلیحات و مهمات نظامی ساخت کانادا صادراتی به ترکیه، به جمهوری آذربایجان جهت استفاده در جنگ علیه ارمنستان، ارسال شده است.
کانادا پیش از این و در پی یورش نظامی آنکارا به شمال سوریه نیز صادرات سلاح به ترکیه را متوقف کرده بود.
از طرفی قدرتهای جهانی از جمله روسیه و آمریکا از عدم توقف جنگی که از 3 هفته پیش در اقلیم ناگورنو قرهباغ آغاز شده، شدیدا ابراز ناخشنودی کردند.
تاکنون دو بار با حمایت مسکو و در اواخر هفته جاری آتشبس میان دو طرف نزاع قرهباغ اعلام شد که هیچ کدام از دو طرف به آن پایبند نبودند.
ایروان تاکنون از کشته شدن 772 سرباز ارمنستانی و 36 غیرنظامی آن در نبرد جاری خبر داد و جمهوری آذربایجان نیز از کشته شدن 63 تن غیرنظامی خبر داد. باکو اما آمار تلفات در میان نظامیانش را اعلام نکرده است.
درگیریهای میان آذربایجان و ارمنستان بر سر اقلیم قرهباغ در دهه نود قرن گذشته منجر به کشته شدن 30 هزار تن شد.
اکنون نیز با آغاز مجدد درگیریهای نظامی میان دو کشور از 27 سپتامبر سال جاری تاکنون بر میزان خشونتها در منطقه قفقاز جنوبی افزوده شده و موجب نگرانیهایی درباره شکست میانجیگریهای بینالمللی شده که از دههها پیش آغاز شده بود.