با از سرگیری گفتوگوهای اطراف لیبیایی در ژنو، استفانی ویلیامز فرستاده سازمان ملل در امور لیبی، چهارشنبه 21 اکتبر، خوشبینی خود نسبت به مذاکرات جاری میان طرفین منازعه در لیبی در مورد تمامی مسائل را ابراز داشته و احتمال داد که فضای مثبت دو روز گذشته میان مذاکره کنندگان، ادامه یابد.
به گفته او مذاکره کنندگان در ژنو به توافق تازهای در مورد بسیاری از تصمیمهای مهم از جمله ضرورت ادامه کاهش اقدامات نظامی و بازگشایی گذرگاههای هوایی و زمینی دست یافتند.
ویلیامز افزود که مذاکره کنندگان همچنین تأکید کردند که دخالتهای بیگانگان در امور لیبی درجریان سالهای منازعه و درگیری، بسیار زیاد و غیرقابل قبول است.
به گفته ویلیامز مذاکره کنندگان در ارتباط با لزوم خروج پیکار جویان مزدور از لیبی در جریان دو دور مذاکره ابتدایی در چارچوب کمیته امنیتی 5+5 توافق کردند که این نیروهای پیکار جو و مزدور صرف نظر از کشورهایی که به آن وابسته اند، باید ظرف 90 روز بعد از تشکیل کابینه یکپارچه لیبی از کشور خارج شوند.

آتشبس
ویلیامز در پاسخ به پرسش خبرنگار العربیه تأکید کرد که اطراف لیبیایی عملاً به اقداماتی در راستای اعتمادسازی میان خود دست یافته و امیدواری زیادی به دستیابی به آتشبس دائمی وجود دارد.
این در حالی است که ویلیامز در رابطه با اعلام استعفا و خروج از منصب فایز السراج نخستوزیر کابینه الوفاق تأکید کرد که این تصمیم، بسیار شجاعانه است؛ بهویژه که مردم لیبی با اشتیاق تمام در انتظار برگزاری انتخابات و بازسازی حاکمیت منتخب و پایان بخشیدن به دوره انتقالی دراز مدت کنونی، لحظه شماری میکنند.
این مواضع ویلیامز در حاشیه نشستهای کمیته نظامی مرکب از 5 مسئول نظامی از سوی طرفین منازعه در روز چهارشنبه 21 اکتبر، برای سومین روز در مقر سازمان ملل در ژنو مطرح شد که جامعه جهانی و محافل داخلی بر موفقیت آن در آغاز مرحاله نوین از توافق حساب میکنند که بتواند به حل و فصل فراگیر برای بحران دراز مدت لیبی دست یابد.
سرلشکر خالد المحجوب مدیر دایره ارشاد اخلاقی در ارتش لیبی ساعاتی پیش به العربیه نت تأکید کرد که مذاکرات میان دو هیئت لیبیایی در فضایی مثبت در جریان است و تلاشهای سترگی از سوی طرفین برای دستیابی به راه حل متضمن برون شد از بحران، ادامه دارد اما هنوز برای سخن گفتن در خصوص رسیدن به توافق نهایی و فراگیر پیرامون آتشبس دائمی، زود است زیر این موضوع نیازمند پیاده شدن اقدامات مقدماتی از قبیل خارج کردن مزدوران از کشور و منحل کردن شبه نظامیان است.
شایان ذکر است که روند امنیتی از دو روز پیش در ژنو آغاز شده و این روند یکی از سه روندی است که هیئت سازمان ملل در کنار دو روند اقتصادی و سیاسی، پیگیری میکند که برخاسته از همایش 2020 برلین در مورد لیبی است و از سوی شورای امنیت از طریق قطعنامه 2510، پذیرفته شده است.