دولت قانونی یمن دوشنبه 19 اکتبر 2020 هشدار داد اعزام یکی از عناصر تروریستی از سوی تهران به عنوان سفیری برای ایران (در یمن) به شبهنظامیان کودتاگر شورشی حوثی این امکان را میدهد تا خود را با عنوان جمهوری یمن که دولتی عضو در سازمان ملل است، جا بزنند.
دولت قانونی یمن دوشنبه در نامهای خطاب به شورای امنیت سازمان ملل موضوع اقدام رژیم ایران در قاچاق یکی از عناصر تروریستیاش به یمن و گماردن آن به عنوان «سفیری» نزد شبهنظامیان کودتاگر حوثی که نقض صریح قانون بینالمللی، قطعنامههای شورای امنیت و از آن جمله قطعنامه شماره 2216 است را گزارش کرد.
دولت قانونی یمن در نامه به شورای امنیت سازمان ملل به اظهارات روز 17 اکتبر جاری رژیم ایران که آن را رژیمی«سرکش» خوانده، اشاره کرد که از سوی وبسایت خبرگزاری فارس به نقل از سعید خطیبزاده سخنگوی رسمی وزارت خارجه رژیم ایران منتشر شده بود.
دولت قانونی یمن در اینباره گفت که رژیم یاغی ایران حسن ایرلو را به عنوان «سفیر» به صنعا فرستاده است.
سابقه خطرناک و به چالش کشیدن آشکار جامعه بینالمللی
دولت قانونی یمن ادامه این گونه رفتارهای رژیم ایران را نقض آشکار قانون بینالمللی و ایجاد اختلال در تعهدات بینالمللی ایران به موجب منشور سازمان ملل متحد و دو کنوانسیون وین در زمینه روابط دیپلماتیک و کنسولی و همچنین قطعنامه شماره 2216 سازمان ملل در سال 2015 عنوان کرد که در راستای برخی امور مجددا بر تاکید در بند یازدهم خود مبنی بر «مبدأ مصونیت اماکن دیپلماتیک، کنسولگریها و تعهدات مربوط به دولت میزبان» تاکید میکند.
دولت قانونی یمن اینگونه رفتار ایران را چالشطلبی آشکار علیه جامعه بینالمللی و سابقهای خطرناک عنوان کرد که به اساس حقوق کشورهای عضو و از جمله سازمان ملل متحد لطمه زده و به کشورهای و سازمانهای سرکش اجازه میدهد تا نقض حاکمیت کشورها، کاستن از آن و استیلای بر داراییهای منقول و غیر منقول آنها را برای شورشیان و کودتاگران امکانپذیر کند.
دولت قانونی یمن همچنین این گونه رویکرد را «سابقهای برای اعزام فرستادگانی جهت نمایندگی کشورهای یاغی نزد گروههای شورشی کودتاگر و تروریست» دانست.
سوء نیتهای ایران در قبال یمن
دولت قانونی یمن نیز گفت که اعزام یکی از عناصر تروریستی از سوی تهران به عنوان سفیری برای ایران نزد شبهنظامیان کودتاگر و شورشی حوثی در یمن این امکان را به آنها میدهد تا خود را به عنوان جمهوری یمن که دولتی عضو در سازمان ملل است، جا زده و با نام آن رفتار کنند.
دولت قانونی یمن همچنین این رویکرد رژیم ایران را سوءنیت آشکار آن در قبال یمن و در ادامه به چالش کشیدن جامعه بینالمللی از طریق تعامل خصمانه عمدی در روابط دیپلماتیک رژیم با دیگر کشورها از زمان برپایی نظام جمهوری اسلامی در ایران دانست که با یورش به سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران و اشغال آن آغاز شده تا سفارت یمن در تهران (که به شبهنظامیان حوثی واگذار شده) و اقدامات خصمانه در تعدی به سفارت پادشاهی عربی سعودی و کنسولگری آن در ایران و اخیرا اعزام این فرستاده به عنوان سفیری برای ایران نزد شورشیان حوثی است که همه این اقدامات نشان از ادامه رفتار خصمانه و توطئهگرانه ایران در حمایت از شبهنظامیان حوثی ایرانی علیه جمهوری یمن و مردم یمن است.
در این نامه همچنین به اقدام رژیم ایران در تحویل گرفتن استوارنامه نماینده شبهنظامیان حوثی در تاریخ 19 نوامبر 2019 به عنوان سفیری نزد رژیم تهران و تحویل مقر نمایندگی دیپلماتیک یمن به احوثیها و فراهم کردن امکان رفتار با عنوان دولت عضو سازمان ملل برای شبهنظامیان کودتاگر حوثی، اشاره شده است.
در این راستا دولت قانونی یمن از شورای امنیت خواست تا اینگونه رفتارهای اختلال یافته را در راستای حفاظت از قواعد سازمان دهنده روابط دیپلماتیک در روابط بینالمللی محکوم کند تا رفتار ایران به سابقه خطرناکی در سطح روابط بینالمللی تبدیل نشود.
دولت قانونی یمن نیز ضمن اصرار بر حق خود در اتخاذ هر ابزار مناسبی برای محافظت از حقوقش، تاکید کرد که از زمان قطع روابط یمن با رژیم ایران سرزدن هر گونه رفتارهای تحت نام یمن از سفارت اشغال شده این کشور در تهران باطل و کان لم یکن تلقی میشود.
از سویی معمر الاریانی وزیر اطلاعرسانی یمن گفت که تنشزایی ایران از جمله اقدام آن در گماردن «حاکم نظامی» در صنعا تلاشی برای گسترش نفوذ این کشور بر جغرافیای یمن است.
الاریانی در توئیتی بر شبکه «توئیتر» افزود که اینگونه تحرکات تاکید بر این است که گروه حوثی تحت قیمومیت ایران قرار گرفته است. الاریانی از جامعه بینالمللی خواست تا سکوت را شکسته و موضع آشکار و قاطعی را در برابر «تعدیهای» ایران به یمن اتخاذ کنند.
تهران شنبه گذشته، از رسیدن سفیر رژیم ایران نزد شبهنظامیان حوثی در یمن به فرودگاه بینالمللی صنعا خبر داده بود.
خبرگزاری فارس به نقل از سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران رسیدن حسن ایرلو به صنعا را اعلام کرد و در اینباره گفت که حسن ایرلو استوارنامهاش را تقدیم هشام مشرف وزیر خارجه (دولت غیرقانونی شبهنظامیان کودتاگر) و مهدی المشاط رئیس شورای سیاسی حوثیها کرده که از سوی جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است.
شبه نظامیان حوثی بیش از یک سال پیش ابراهیم محمد الدیلمی را به عنوان سفیر حوثیها در ایران گماردند.
الدیلمی در اظهاراتی پیشین تاکید کرده بود که مرحله پیشرو شاهد پیامدهای متعددی برای از سر گیری روابط دیپلماتیک با ایران است که شامل گماردن سفیری جدید برای تهران در صنعا خواهد بود.