بحران گاز مدیترانه و دخالت در لیبی و سوریه و ارسال پیکارجوی اجارهای به قرهباغ در کنار بحران اقتصادی و سیاستهای ناکارآمد داخلی فاصله ترکیه را دیگر کشورهای جهان روز به روز بیشتر کرده و انزوای آنکارا هر روز بیشتر از دیروز میشود؛ به دلیل سیاستهای مردی که روزنامه واشنگتن پست او را دیکتاتور خواند.
در گزارشی که در روز جمعه 16 اکتبر 2020 در روزنامه آمریکایی واشنگتنپست منتشر شد، رجبطیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه به دلیل شیوه رفتارهایش با مخالفان دیکتاتور خوانده شد؛ دیکتاتوری که میکوشد الگوی «دموکراسی اسلامی» باشد.

در این گزارش آمده که رویدادهای اخیر نشان داد سیستم قضایی اردوغان فعالان ترک را بدون هیچ سند و مدرکی محکوم کرد؛ محکومیتهایی که نشان میدهد اردوغان ترکیه را به کجا رسانده است. براساس این گزارشها هر کسی در ترکیه ممکن است به هر دلیلی به زندان افکنده شود و هزاران نفر همینک در زندانهای اردوغان حضور دارند.
واشنگتن پست نوشت محکوم کردن افرادی مثل «عثمان کاوالا» به اتهام تلاش برای کودتا، یک تحول پَست در ترکیه است.
اپوزیسیون ترکیه چندی پیش اعلام کرد شمار روزنامههای سراسری و محلی در ترکیه از سال 2013 به این سو یک چهارم کاهش یافته و از 3 هزار و 100 روزنامه با کاهشی 25 درصدی به 2 هزار و 337 عدد رسیده است. از سال 2013 تا سال 2019 به طور متوسط هفتهای دو روزنامه در ترکیه تعطیل شده است.

گزارش واشنگتن پست حاکی از آن است که «سیاست فشاری که دولت اعمال میکند موجب کاهش حقوق صنوف شده و رسانههای مخالف را از طریق شورای عالی رادیو و تلویزیون و انجمن روزنامهها تضعیف کرده است... شیوههای متنوع سرکوب موسسات دموکراتیک در کشور با هدف بستن دهان اندیشه آزاد و آزادی بیان از سال 2017 به این سو افزایش یافته و شیوه "رسانه یک مرد و یک صدا" در دستور کار قرار گرفته است.»
از سوی دیگر شمار دستگیری مخالفان و به ویژه مخالفان کُرد که با سیاستهای حزب توسعه و عدالت به ریاست رجبطیب اردوغان مخالفند، بیشتر شده است و دهها تن از فعالان مسالمتآمیز را با اتهامات مرتبط با تروریسم دستگیر شدند.
