سخنگوی نمایندگی دائم ایران در سازمان مللمتحد مدعی شد که با توجه به فرا رسیدن زمان پایان محدودیتهای تسلیحاتی شورای امنیت، ایران آماده ازسرگیری مبادلات تسلیحاتی با شرکای خود است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «علیرضا میریوسفی» در مصاحبه با نشریه نیوزویک اعلام کرد که «ایران آماده است تا با برداشته شدن محدودیتهای تسلیحاتی شورای امنیت در روز یکشنبه 18 اکتبر وارد مبادلات تسلیحاتی جدید با شرکای بینالمللی خود شود.»
میریوسفی در پاسخ به این سؤال که آیا ایران کشور خاصی را برای شروع دوباره مبادلات تسلیحاتی خود در نظر دارد، گفت: «ایران دوستان و شرکای تجاری زیادی دارد.» او در ادامه مدعی شد که «ایران از یک صنعت تسلیحاتی قدرتمند در داخل کشور بهره میبرد که میتواند نیازهای دفاعی کشور را در برابر هرگونه تهاجم خارجی برطرف کند.»
وی افزود: «با توجه به زمانبندی اعلام شده در قطعنامه 2231 شورای امنیت، محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران از تاریخ 18 اکتبر [27 مهر] برداشته میشود و طبیعتاً از آن تاریخ ما با در نظر گرفتن منافع ملی خود در زمینه تسلیحاتی با کشورهای دیگر تجارت خواهیم کرد.»
هفته گذشته نیز حسن روحانی طی سخنانی در جلسه هیات دولت، مدعی شد که با برداشته شدن تحریمها از 18 اکتبر میتوانیم سلاح بخریم و بفروشیم.
تحریم تسلیحاتی ایران
تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران از 13 سال پیش خرید و فروش سلاح با ایران را ممنوع کرده اما پاییز امسال به پایان میرسد.
اتمام این تحریم به ایران فرصت می دهد از کشورهایی همچون چین و روسیه تسلیحات یا جنگ افزارهای نظامی همانند جتهای جنگنده یا تانک و نفربر بخرد. سفیر ایران در مسکو گفته مذاکراتی در این زمینه در جریان بوده اما تحریم تاکنون مانع عملی شدن آن بوده است.
پایان تحریم تسلیحاتی بخشی از توافق ایران و قدرت های جهانی در جریان مذاکرات اتمی بود که در قطعنامه 2231 شورای امنیت آمده است اما ایالات متحده یک سال است که می گوید باید جلوی این لغو را گرفت.
مایک پمپئو گفته آمریکا از همه ابزارهای خود برای تمدید این تحریمها استفاده خواهد کرد تا تحریم خرید و فروش سلاح برای ایران تمام نشود.
ایالات متحده سپس در اوایل شهریورماه طرح بازگشت تحریمها و فعال کردن مکانیسم ماشه را به شورای امنیت ارائه کرد ولی13 عضو از 15 عضو این شورا در نامههایی مخالفت خود را با این اقدام اعلام کردند.
از سو ی دیگر الیوت آبرامز نماینده آمریکا در امور ایران، 17 سپتامبر گفت، ایالات متحده علیه هر تولیدکننده تسلیحات در جهان که سلاح به ایران بفروشد، تحریم «کامل» اعمال خواهد کرد.
این مقام وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «تحریم تسلیحاتی اکنون به صورت نامحدود اجرا خواهد شد و محدودیت های دیگر مانند ممنوعیت ایران در غنی سازی و فعالیت های مربوط به بازفرآوری، ممنوعیت آزمایش و توسعه موشکهای بالستیک و تحریم انتقال فناوریهای هستهای و موشکی، باز خواهند گشت».