یک رسانه ایرانی از مسدودیت 40 میلیارد دلار منابع ارزی ایران در کشورهای دیگر خبر داد
یک رسانه ایرانی از مسدود ماندن 40 میلیارد دلار منابع ارزی ایران در نتیجه تحریمهای اولیه و ثانویهای که آمریکا علیه ایران اعمال کرده، خبر داد.
جهان صنعت، 40 میلیارد دلار منابع ارزی ایران که در کشورهای دیگر مسدود شده را شامل 20 میلیارد دلار در چین، هفت میلیارد دلار در هند، 6 میلیارد دلار در کرهجنوبی، دو میلیارد دلار در عراق و یک و نیم میلیارد دلار در ژاپن دانست و این کشورها را بدهکار به ایران به حساب آورد.
این رسانه با انتقاد از عملکرد چین در حمایت از ایران مقابل تحریمهای آمریکا، این کشور را یک کشور «بیتفاوت» و «دوست روزهای خوب» توصیف کرد که تاکنون برخلاف اراده آمریکا در مسیر تشدید تحریم ایران کاری نکرده است و بر همین اساس، خواستار تجدیدنظر در تعمیق دوستی با این کشور شد.
جهان صنعت همچنین با اشاره به ادامه خرید نفت ایران توسط چین، نیمی از منابع ارزی قفل شده ایران را در این کشور دانست و تاکید کرد که چین باید زودتر و با ترس کمتر این منابع را آزاد کند.
در این گزارش، به هند نیز اشاره شده که دو دهه تازه سپریشده با شتاب بیشتری به سوی دوستی با آمریکا و دور شدن از شرق گام برداشته است.
این کشور بلافاصله پس از تحریم ایران از سوی آمریکا خرید نفت از ایران را قطع کرد و راه ورود منابع ارزی ایران را مسدود کرد. هند نشان داده نمیخواهد و نمیتواند به این زودیها منابع ارزی ایران را آزاد کند و با توجه به اینکه نفت و گاز آمریکا را نیز جایگزین منابع خود کرده و نیز با ایران به دلیل نزدیکی با چین مناسبات دوستانه ندارد، بعید است زودتر از موعد منابع ایران را پس بدهد.
جهان صنعت در ادامه به کشور کره جنوبی نیز پرداخته و با بیان اینکه رهبران سیاسی این کشور نیز از بیم آمریکاییها در دادن منابع ارزی مسدود شده ایران درنگ میکنند، گزارش داد که رهبران اقتصادی ایران و نیز حتی منتقدان دولت، بارها کرهجنوبی را تهدید کردهاند که باید منابع ارزی قفلشده ایران را آزاد کنند و جدا از اینکه باور دارند باید راه فروش کالاهای کرهای بسته شود، میگویند باید از دولت کره جنوبی نزد مراکز بینالمللی شکایت کرد، نتیجه اینکه چشمانداز برگرداندن منابع ارزی ایران از کرهجنوبی نیز چندان روشن نیست.
جهان صنعت در ادامه این گزارش با اشاره به سهم عمده ایران در بازار عراق، از صادرات سالانه کالا به ارزش دستکم 10 میلیارد دلار به طور متوسط به این کشور خبر داد و میزان منابع ارزی ایران که در عراق مسدود شده و به ایران نمیآید را بیشتر به شرکتهای دولتی مربوط دانست و گزارش داد که بخش خصوصی از راههایی که میشناسد توانسته و میتواند منابع ارزی خود را به ایران برگرداند.
بر اساس این گزارش، ژاپن نیز با شرایط تغییر ایران و فروش نفت به آن کشور رضایت چندانی ندارد و دنبال بازارهای تازه برای خرید است و با توجه به نقش عمدهای که شرکتهای آمریکایی در این کشور دارند، بعید است که بخواهند برخلاف خواست و اراده آمریکا عمل کنند و منابع ارز مسدود شده ایران را زودتر از هر زمان مورد انتظار به این کشورتحویل بدهند.