بررسی مجدد پرونده «اقدامات تحریکآمیز ترکیه» در اجلاس سران اتحادیه اروپا
قرار است پرونده اقدامات ترکیه در منطقه خاورمیانه که «تحریکآمیز» توصیف شده، طی اجلاس آتی سران اتحادیه اروپا که در روزهای 15 و 16 اکتبر 2020 در بروکسل برگزار خواهد شد، مجددا بررسی شود.
رؤسای کشورها و دولتهای اروپایی در اجلاس پیشین خود ضمن اتهام ترکیه به «نقض حاکمیت یونان و قبرس از طریق حفاری منابع گاز در آبهای سرزمینی این دو کشور»، به آنکارا هشدار داده بودند چنانچه دست از اقدامات به گفته آنها «تحریکآمیزش» برندارد، تحریمهایی را علیه این کشور اعمال خواهند کرد.
پیش از این پیتر ستانو سخنگوی رسمی سیاست خارجی و امنیت اروپا اشاره کرده بود که رهبران اروپایی توافق کردند تا رفتار ترکیه در مرحله پیشرو را زیر نظر گرفته تا تصمیمهای مقتضی در اینباره متعاقبا اتخاذ شود.

ستانو در ادامه افزود که اتحادیه اروپا با کشورهای قبرس و یونان اعلام همبستگی کرده و همه 27 کشور اروپایی درباره این پرونده کاملا اتفاق نظر دارند.
از سویی هایکو ماس وزیر خارجه آلمان از ترکیه به خاطر اعزام کشتی لرزهنگاری به منطقه دریایی مورد مناقشه در شرق دریای مدیترانه، انتقاد کرد و این اقدام یکجانبه را سیلی زدن به تلاشهایی دانست که با هدف آغاز مذاکرات و پایان دادن به نزاع جاری این کشور با یونان انجام میشوند.
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در پی نشست با نيكوس كريستودوليدس همتای قبرسیاش در نیکوزیا، گفت:«تردد ترکیه میان تنشزایی و سیاست کاهش تنش باید متوقف شود…فراهم کردن فضای لازم برای انجام مذاکرات به ترکیه بستگی دارد».

هایکو ماس که دیدار خود را در جهت میانجیگری و کاهش تنشها در منطقه عنوان کرده بود، گفت که در شرایط کنونی او به طور عمد از سفر به آنکارا خودداری کرده است.
وزیر خارجه آلمان گفت که سفرش به نیکوزیا و آتن تنها به منظور رایزنی درباره تحولات جاری در منطقه شرق دریای مدیترانه است.
شایان ذکر است که کشتی اروچ ریس ترکیه دوشنبه جهت انجام عملیات لرزهنگاری برای اکتشاف منابع نفت و گاز عازم منطقه شرق دریای مدیترانه شده که در واکنش به آن کشور یونان در اختلاف با ترکیه بر سر حفاری در دریا، خواستار اعمال تحریمهایی علیه آنکارا شد.