احتمال تنش‌‌زایی در پی لرزه‌نگاری مجدد ترکیه در مقابل سواحل یونان

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در اقدامی که احتمالا به تنش‌های نظامی میان یونان و ترکیه دامن خواهد زد، نیروی دریایی ترکیه شامگاه یکشنبه 11 اکتبر 2020 از آغاز مجدد عملیات لرزه‌نگاری برای اکتشاف و حفاری منابع نفت و گاز در آب‌های شرق دریای مدیترانه و در مقابل سواحل یونان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری‌ها نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که کشتی اوروک ریس این کشور عملیات لرزه‌نگاری در شرق دریای مدیترانه را طی 10 روز آینده انجام خواهد داد.

Advertisement

به گفته این منابع در این عملیات دو کشتی دیگر با نام‌های آتامان و چنگیزخان کشتی حفاری اکتشافی اوروک ریس را همراهی می‌کنند.

بنا به اعلامیه صادره از نیروی دریایی ترکیه کشتی اوروک ریس که توسط دو کشتی دیگر همراهی می‌شود فعالیت‌های لرزه‌نگاری اکتشاف در جنوب جزیره کاستیلور یونان را از امروز دوشنبه 12 تا 22 اکتبر ادامه خواهد داد.

این در حالی است که دو کشور ترکیه و یونان همچنان اختلافات شدیدی را بر سر مالکیت منابع نفت و گاز در منطقه شرق مدیترانه دارند و در همین رابطه وزرای خارجه این دو کشور هفته گذشته توافق کردند تا درباره اختلافات مورد نظر به توافق برسند.

مولود چاووش اغلو وزیر خارجه ترکیه روز یکشنبه اعلام کرد که آنکارا میزبانی گفتگوها درباره عملیات اکتشاف منابع نفت و گاز را بر عهده خواهد گرفت.

چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در دیدار با نیکوس دیندیاس همتای یونانی‌اش در براتیسلاوا پایتخت اسلواکی اعلام کرد که او با همتای یونانی‌اش توافق کرده‌اند تا مذاکرات میان دو کشور درباره اکتشاف و اعتمادسازی را به انجام رسانند.

مذاکرات میان ترکیه و یونان درباره حفاری اکتشاف نفت و گاز در آب‌ها میان دو کشور از سال2016 تاکنون متوقف مانده است.

ترکیه اخیرا و به منظور «دادن فرصت به دیپلماسی» پیش از برگزاری اجلاس اتحادیه اروپا کشتی لرزه‌نگاری و حفاری اکتشاف نفت و گاز اوروک ریس را عقب کشیده بود.

اتحادیه اروپا پس از اجلاس، در‌این‌باره اعلام کرد چنانچه ترکیه به عملیات لرزه‌نگاری و اکتشاف انرژی در منطقه ادامه دهد، آن را مجازات خواهد کرد. آنکارا اما این اقدام اروپا را منجر به افزایش تنش‌ها میان ترکیه و اتحادیه اروپا دانست.

بیشترین بازدید موضوعات مهم