تاکید نماینده سازمان ملل در طرابلس بر ضرورت منع اعزام مزدوران خارجی به لیبی
استفانی ویلیامز ، نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی، با ابراز خوش بینی از روند گفتوگوهای مستقیم میان نمایندگان ارتش ملی لیبی و حکومت الوفاق در شهر «الغردقه» مصر، بر ضرورت منع اعزام مزدوران خارجی به لیبی تأکید کرد.
استفانی ویلیامز در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای شرق الاوسط گفت، او معتقد است، اغلب احزاب لیبی اکنون بیش از هر زمان دیگری متقاعد شدهاند که راه حل اساسی در این کشور باید سیاسی باشد و بکارگیری سایر ابزارها هیچ فایدهای در بر نداشته است.
نماینده ویژه سازمان ملل اظهار داشت که نقض تحریم تسلیحاتی در لیبی همچنان ادامه دارد جز در مواردى کم که هر چند گاهی مشاهده میشود.
ويليامز از جامعه بينالمللى خواست تا به مسئولیتهای خود ىر قبال ليبى عمل کرده و مانع دخالت کشورهای خارجی در امور داخلی این کشور شود.
او همچنین خواستار کمک جامعه بینالمللی برای وادار کردن کشورهای خارجی به احترام حاکمیت ملی لیبی شد.
در همین حال منابع العربیه از مقدمات نشستی در روزهای آینده به میزبانی مصر که شامل احزاب مختلف لیبی است، خبر دادند.
طبق این منابع در این نشست شخصیتهای عالی رتبه و فرماندهان نظامی لیبی حضور خواهند داشت.
به گفته این منابع این در نشست که شامل حضور شخصیتهای نظامی لیبی خواهد بود، تعدادی از پروندههای مربوط به بحران این کشور به منظور دستیابی به راه حلهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
منابع العربیه زمان برگزاری این جلسه را مشخص نکردهاند اما این منابع تأیید کردند که کار برای تسریع در برگزاری آن در حال انجام است.
ادریس عمران، عضو هیئت پارلمان لیبی، با تاکید بر اینکه گفتوگوهای سیاسی لیبیها در مراکش هنوز ادامه دارد، اعلام کرد که برای روز یکشنبه هیچ مذاکرهای انجام نمیشود.
عمران در یک بیانیه مطبوعاتی به نمایندگی از دو هیئت مذاکره کننده لیبی گفت، جلسه دوم درباره تعیین ضوابط قانونی و سیاسی برای انتصاب افراد و شخصیتها در مناصب حکومتی بحث و گفتوگو خواهد شد.
منابع العربیه گفتند، هدف عمران از موضوع ضوابط قانونی جدید بحث در باره نحوه مبارزه با فساد و تسهیل ورود افراد واجد شرایط به مناصب دولتی لیبی است.
گفتنی است که لیبی از زمان سقوط رژیم سابق که با کشته شدن معمر قذافی رهبر این کشور در شهر سرت در تاریخ 20 اکتبر 2011 میلادی، صورت گرفت، تاکنون روی آرامش، استقرار و صلح را به خود ندیده است.
به گفته کارشناسان یکی از عوامل عدم استقرار این کشور، وجود شبهنظامیان مسلح اسلامگرا که پس از سرنگونی رژیم سابق در ساختار جدید این کشور نقش ایفا میکنند. این شبه نظامیان اغلب به گروههای تروریستی در خارج از مرزهای لیبی وابستهاند و هیچونه اعتقادی به دولت مدنی یا ملی ندارند و برای تحقق اهداف فرامرزی خود از برخی کشورها حمایت مالی و تسلیحاتی میشوند.