واکنش افغانستان به درخواست ارمنستان: به موقف خود در قبال جنگ قره‌باغ استوار هستیم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

گران هیواد سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان شنبه 3 اکتبر به درخواست پارلمان ارمنستان مبنی به لغو عضویت افغانستان در سازمان پیمان امنیت جمعی واکنش نشان داده و تاکید کرد، کابل به موقف خود در قبال جنگ «قره‌باغ» استوار است.

به گزارش منابع خبری، هیواد اضافه کرد، در سازمان امنیت جمعی، تنها شورای رهبری می‌تواند در مورد انفصال، لغو یا تعلیق اعضای ناظر این سازمان تصمیم‌گیری کند.

Advertisement

او ادامه داد: « موقف دولت جمهوری اسلامی افغانستان این است که این مشکل از راه مذاکره و دیالوگ حل شود و بر این موقف خودش استوار است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان اظهار کرد، کشورش با کشورهای عضو سازمان امنیت جمعی «روابط خوبی» دارد.

شایان ذکر است که وزارت امور خارجه افغانستان اخیراً با نشر اعلامیه‌ای از درگیری‌ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه‌ «نگورنو – قره‌باغ» ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «منطقه‌ نگورنو – قره‌باغ به‌عنوان بخشی از آذربایجان در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است. افغانستان خواهان ختم اشغال نگورنو – قره‌باغ بوده، در این راستا از تلاش‌های مردم و دولت آذربایجان و سایر ملل جهان پشتیبانی می‌کند.»

این اعلامیه‌ای وزارت امور خارجه افغانستان با واکنش پارلمان ارمنستان روبه‌رو شد. ارارات میرزویان رئیس پارلمان ارمنستان عصر پنجشنبه 1 اکتبر 2020 اعلام کرد که پارلمان این کشور از سازمان پیمان امنیت جمعی خواسته است تا عضویت افغانستان را از این سازمان حذف کند.

به گزارش خبرگزاری اوریاندا (oreanda)، رئیس پارلمان ارمنستان از دبیرخانه‌ مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی رسما خواست که روند لغو عضویت افغانستان در این سازمان را آغاز کند.

براساس این گزارش، این خواست ارمنستان در پاسخ به اعلامیه‌ای افغانستان در پیوند به منازعه میان این کشور با آذربایجان مطرح گردید.

گفتنی است که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی که در پی آن اقلیم قره باغ از جمهوری آذربایجان تجزیه و اعلام استقلال کرده، تاکنون دو کشور ارمنستان و آذربایجان وارد درگیری‌های خونینی بر سر این منطقه شده‌اند.

اعلام استقلال منطقه قره‌باغ از جمهوری آذربایجان در اوایل دهه 90 جنگی خونین میان دو کشور را در پی داشت که منجر به کشته شدن 30 هزار تن شد، علی‌رغم این اما هیچ طرفی و حتی خود ارمنستان نیز استقلال اقلیم قره‌باغ را به رسمیت نشناخته است.

با شعله‌ور شدن مجدد نزاع در منطقه قره‌باغ، ارمنستان و مقامات محلی این منطقه حکومت نظامی و بسیج عمومی اعلام کردند و در اقدامی متبادل آذربایجان نیز در شهرهای بزرگ این کشور حکومت نظامی و مقررات منع رفت و آمد اعلام کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم