باهنر: مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یکی از آژیرهای خطر است
نماینده پیشین مجلس ایران با اشاره به مشارکت پایین مردم در آخرین انتخابات مجلس، تاکید کرد که این مشارکت پایین یکی از آژیرهای خطر است.
محمدرضا باهنر، یکشنبه 27 سپتامبر 2020، در گفتوگو با فرهیختگان با اشاره به وضعیت ایران قبل از کرونا گفت که مردم در آن موقع خیلی «گله» داشتند و بعد که کرونا اوج گرفت، خیلیها خواستار برگشت به دوران قبل از کرونا بودند.
او در ادامه افزود: «یعنی الان مردم دیگر دغدغهشان، گفتمان آزادی و توسعه و... نیست، میگویند الان ما میخواهیم زندگی کنیم، حالا اسمش را هر چیزی میخواهید بگذارید، میخواهید عدالت بگذارید، میخواهید آزادی بگذارید یا... ، ما در معیشت روزانه ماندهایم».
باهنر با بیان اینکه سیاسیون رقابتهای سیاسی را به همه چیز تسری میدهند، گفت: «مثلا الان تریبون مجلس را باز کنید از «ب» بسمالله تا تای تمت میگویند همه مسئولان ناکارآمدند یا میگویند همه فاسدند، من قبول دارم ناکارآمدی در کشورمان هست، فساد وجود دارد، مطالبات مردم بعضا پاسخ داده نمیشود ولی خود رسانهها مخصوصا رسانه ملی مرتب خلاصه همه چیز را سیاسی کرده و فکر میکنند که حالا مثلا نقدها تندتر شد، تیزتر شد، دوره آینده میتواند به نفع خودشان باشد».
او تاکید کرد که «فساد و ناکارآمدی و عدم پاسخگویی به مطالبات مردم» را قبول دارد.
نماینده پیشین مجلس ایران مدعی شد که آن چیزی که در ذهن مردم توسط رسانهها تزریق میشود 10 برابر واقعیت است.
باهنر با اشاره به مشارکت پایین مردم در انتخابات، این میزان اندک مشارکت را «رکورد کمینه» خواند و گفت: «ما بعد از انقلاب این میزان مشارکت را نداشتیم. البته کرونا خیلی تاثیر گذاشته و معمولا هم انتخابات دور دوم یا میاندورهای با مشارکت پایین برگزار میشود، اما اینبار سطوح مشارکت خیلی پایین بود».
او رای یکی از نمایندگان را «پنج هزار رای» دانست و اظهار کرد: «اصلا 5000 رای سابقه نداشته است، اقلیتهای دینی مثلا بودند که با هفت یا هشت هزار رای انتخاب میشدند. اما غیر از آنها تاکنون ما اصلا تکرقمی نداشتهایم. همه از 10هزار و 15 هزار بالاتر بودند. این هم یکی از آژیرهای خطر است».
گفتنی است، انتخابات دور دوم مجلس ایران در برخی شهرها، با مشارکت کمتر از 10 درصد مردم همراه بود که تاکنون بیسابقه بوده است.
آمار رسمی اعلام شده از مشارکت مردم در انتخابات دور دوم مجلس ایران نشان میدهد در اهواز تنها 7 درصد و در کرمانشاه 5 درصد از واجدان شرایط رای دادن به پای صندوقهای رای رفتند که تاکنون این میزان کاهش رایدهندگان بیسابقه بوده است.
به عنوان نمونه، در سه حوزه البرز، اهواز و کرمانشاه که مجموعا 3.8 میلیون نفر واجد شرایط رای بودند، سه نماینده منتخب جمعا 94 هزار رای دارند.
انتخابات مجلس یازدهم ایران در تاریخ 21 فوریه برای تعیین 290 کرسی مجلس یازدهم برگزار شد. داوطلبانی که نتوانستند حداقل 20 درصد آرای صحیح حوزه انتخابیه خود را کسب کنند، در دور دوم انتخابات مجلس که در تاریخ 11 سپتامبر برگزار شد، به رقابت پرداختند.