عبور ناو هواپیمابر و چندین ناو جنگی آمریکایی از تنگه هرمز به آبهای خلیج
در اوج آمادگی نیروهای آمریکایی در منطقه برای مقابله با هر گونه تهدیدات احتمالی، شامگاه جمعه 18 سپتامبر 2020 یک ناو هواپیمابر و چندین ناو جنگی آمریکایی از تنگه هرمز وارد آبهای خلیج شدند.
به گزارش خبرگزاریها نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا شامگاه جمعه اعلام کرد یک ناو هواپیمابر و چندین رزمناو این کشور با عبور از تنگه هرمز، وارد آبهای منطقه خلیج شدند.
از سویی جیم کیرک فرمانده گروه رزمناوهای هجومی آمریکا ضمن ابراز آمادگی نیروهایش گفت:«نیروهای ما در اوج آمادگی به سر میبرند».
ناوگان پنجم آمریکا همچنین در بیانیهای اعلام کرد که گروه رزمناوهای هجومی این کشور به فرماندهی ناو هواپیمابر نیمیتز شامل دو ناو جنگی مجهز به موشکهای در حال هدفگیری و یک ناوشکن مجهز به موشکهای هدایت شونده برای فعالیت و آموزشهای نظامی در راستای حمایت از شرکای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی مبارزه با گروه تروریستی داعش، از طریق تنگه هرمز وارد آبهای خلیج شدهاند.
جیم کیرک فرمانده گروه رزمناوهای هجومی آمریکا همچنین افزود که « گروه نیمیتز استرایک از ماه ژوئیه که شاهد اوج آمادگی بوده فعالیتهایش را در منطقه عملیات ناوگان پنجم آمریکا آغاز کرده است».

تعهد آمریکا به تشدید تحریمها علیه ایران
این اقدام نیروهای دریایی آمریکایی تنها چند روز پس از آن اعلام شد که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به ادامه اعمال تحریمهای تسلیحاتی و سایر تحریمهای بینالمللی علیه ایران که ایالات متحده آمریکا گفته از روز شنبه از سر گرفته خواهد شد، متعهد شد.
پمپئو سهشنبه گذشته متعهد شده بود که واشنگتن و علیرغم اختلاف نظر با همپیمانان اروپاییاش مانع از خریداری تجهیزات نظامی چینی و روسی از سوی ایران خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت به گونهای رفتار خواهیم کرد که «مانع از خریداری تانکهای چینی و دستیابی ایران به سامانههای دفاع هوایی روسیه و سپس فروش اسلحه به حزبالله خواهیم شد».
چهارشنبه گذشته ایالات متحده آمریکا اعلام کرده بود که از هفته آینده تحریمهای سازمان ملل متحد که بنا به بند «بازگشت به وضعیت سابق» توافق هستهای، علیه ایران ازسرگرفته میشود را به مورد اجرا خواهد گذاشت.
پمپئو در اینباره افزود که « هر آنچه لازم باشد را برای تضمین اجرای این تحریمها و احترام به مفاد آن انجام خواهیم داد».
شایان ذکر است که ایالات متحده آمریکا به طور منظم با هدف انجام آموزشهای نظامی و حمایت از عملیات آمریکا و ائتلاف بینالمللی مبارزه با گروه داعش در عراق و سوریه، گروهی از ناوهای هواپیمابر و رزمناورهای این کشور را به آبهای منطقه اعزام میکند.
از سویی و بنا به گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایران از زمان خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از توافق هستهای در سال 2018، بر شدت توسعه فعالیتهای هستهایش افزوده است.
ایالات متحده آمریکا اما گفته که علیرغم خروجش از توافق هستهای حق دارد سازمان ملل متحد را به خاطر نقضهای نقضهای مکرر توافق هستهای از سوی ایران، تحت فشار قرار دهد تا تحریمهای بینالمللی علیه تهران را ازسرگیرد.