سازمان خیریه بین المللی آکسفام اعلام کرد که چند کشور ثروتمند جهان به تنهایی بیش از نیمی از نمونه های واکسن احتمالی ویروس جدید کرونا را از هم اکنون پیش خرید کرده اند.
به گزارش خبرگزاریها، سازمان آکسفام تاکید دارد تنها 13 درصد از جمعیت جهان در این کشورهای ثروتمند زندگی میکنند اما آنها از هم اکنون 51 درصد از نمونههای واکسن بیماری همهگیر «کووید 19» را خریداری کرده اند.
سازمان آکسفام این ارقام را با بررسی قراردادهایی که شرکت های داروسازی با کشورهای مختلف جهان منعقد کرده اند به دست آورده است. در بررسی های این سازمان تنها پنج طرح تحقیقی تولید واکسن که به مرحله سوم آزمایش بالینی بر روی انسان رسیدهاند در نظر گرفته شده است.
این سازمان خیریه بین المللی هشدار داده است حتی در صورت موفقیت هر پنج طرح تحقیقی، نزدیک به دو سوم جمعیت جهان (61 درصد) دستکم تا سال 2022 میلادی به واکسن نوع جدید ویروس کرونا دسترسی نخواهند داشت.
این در حالی است که یک یا چند مورد از این پنج طرح تحقیقی به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهند شد.
شایان توجه است که آکسفام یکی از بزرگترین سازمانهای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر، گرسنگی و بیعدالتی، متشکل از 15سازمان در 98کشور، است. مؤسسهٔ آکسفام در سال 1942 در دانشگاه آکسفورد در قالب یک کمیته امدادرسانی برای مبارزه با قحطی توسط فعالان اجتماعی و دانشگاهیان آکسفورد تأسیس شد. اولین شعبات خارج از کشور آکسفام، در سال 1963 در کانادا تأسیس شد.
سازمان جهانی بهداشت و بسیاری از کارشناسان تاکنون بارها هشدار داده اند که هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی با پاندمی«کووید 19» مقابله کند و تا زمانی که واکسن احتمالی کرونا به همه ساکنان کره زمین تزریق نشود، هیچ فردی از این پاندمی در امان نخواهد بود.
این در حالی است که رقابت فشرده ای میان کشورهای گوناگون برای پیش خرید نمونه های واکسن احتمالی ویروس جدید کرونا درگیر شده است.