نهادهای حقوق بشری سرکوب مسلمانان چین را نسل‌کشی نامیدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

چندین گروه، نهاد و سازمان حقوق بشری و مدنی به آنچه «نسل‌کشی مسلمانان اویغور و جنایت علیه بشریت در استان سین کیانگ در چین» نامیدند، هشدار دادند. چین متهم است یک میلیون مسلمان اویغور را به بهانه «مبارزه با تروریسم» به بند کشیده و از آنها بیگاری می‌کشد. پکن می‌گوید هرکدام از این مسلمانان که دوره آموزش عقیدتی و سیاسی خود را طی کند، آزاد خواهد شد.

رویترز روز سه‌شنبه 15 سپتامبر 2020 در گزارشی عنوان کرد، گروه‌های مختلف حقوق بشری از جمله کنگره اویغورها مستقر در آمریکا و همچنین دیده‌بان نسل‌کشی در این نامه سرگشاده از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستند به تحقیقات در مورد سرکوب مسلمانان اویغور بپردازد. این درحالی است که آمریکا نیز روز دوشنبه اعلام کرد کالاهایی را که گمان می‌رود توسط برده‌های اویغور تولید می‌شوند تحریم کرده است.

Advertisement

در این نامه چین به ربایش مسلمانان اویغور، تبلیغات اجباری علیه آنان، بازداشت یک تا 1.8 میلیون نفر، نابودی میراث فرهنگی و تاریخی، کار اجباری و کنترل جمعیت اجباری متهم شده است. این درحالی است که میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز روز دوشنبه از گفتگو با مقامات چینی برای دسترسی به استان مسلمان نشین سین کیانگ خبر داده بود.

اویغور
اویغور

جنایات علیه بشریت

از سویی دولت چین این تعداد را تکذیب کرده و سخن از «مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای» به میان آورده که به گفته مقامات این کشور برای توان‌بخشی به اهالی منطقه جهت یافتن کار و دوری از تندروی‌های دینی به کار می‌روند.

کنگره آمریکا شامگاه چهارشنبه 27 ماه مه 2020 پیش نویس قانون اعمال تحریم‌ها علیه مسئولان چینی متهم به ارتکاب نقض‌ حقوق بشر علیه اقلیت مسلمان «اویغور» در ایالت سین‌کیانگ را به تصویب رسانده بود، اقدامی که «خشم شدید» مقامات چینی را در پی داشت.

در گزارش کمیته‌ای در کنگره آمریکا آمده است که «مسئولان چینی مظنون به ارتکاب جنایت‌های علیه بشریت در حق اویغورها و دیگر اعضای قومیت‌های مسلمان ترک‌زبان هستند».

شورای نمایندگان آمریکا با 413 رای موافق در مقابل یک رای مخالف پیش‌نویس «قانون حقوق انسانی ایغور» را که پیش‌تر از سوی مجلس سنا با اجماع به تصویب رسیده را تصویب کرده بود.

اکنون علی‌رغم نگرانی برخی اعضای کنگره از احتمال این که دولت آمریکا اولویت را به مذاکرات تجاری با پکن بدهد، امضای قانون لازم اجرا از سوی دونالد ترامپ برای اعمال تحریم‌هایی علی مقامات چینی احتمالا منجر به تشدید هر چه بیشتر تنش‌ها در روابط میان دو ابرقدرت اقتصادی جهان، چین و آمریکا خواهد شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم