امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه دهم سپتامبر 2020 با تاکید بر اینکه کشورها ساحلی دریای مدیترانه سرنوشت مشترک دارند، از آنکارا خواست حفاری در دریای مدیترانه را متوقف کرده و به ارسال تسلیحات به لیبی پایان دهد.
او همچنین گفت: «ما باید در مقابل اردوغان قاطعانه عمل کنیم. آنکارا باید به حاکمیت اروپا و قوانین بینالمللی احترام بگذارد. ترکیه به اقدامات تحریکآمیز در شرق مدیترانه میپردازد، اما خط قرمزها مشخص است.»
روز پنجشنبه هفت کشور اروپایی برای بررسی اوضاع شرق دریای مدیترانه در کورسیکا گردهم آمدند و میکوشند موضع مشخصی از سوی اتحادیه اروپا در قبال ترکیه ترسیم کنند.
روابط ترکیه و اتحادیه اروپا به دلایل مختلفی دچار تنش شد و موضوع حفاری نفت و گاز در دریای مدیترانه یکی از آنهاست و ترکیه در این زمینه با آتن و قبرس که دو عضو اتحادیه اروپا هستند در این زمینه دچار اختلاف شد.
پیش از نشست کورسیکا هم مکرون گفته بود: «ما به عنوان اروپاییها باید در مقابل دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه موضوع شفاف و قاطعی داشته باشیم. دولت اردوغان اقدامات غیرقابل قبول انجام داده و باید درباره اهداف خود توضیح دهد.»
پیش از این جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه ششم سپتامبر 2020 گفت که این اتحادیه باید از توان خود برای عقب راندن ترکیه استفاده کند و تحریمها یکی از ابزارهاست.
پیشتر هم الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش روز جمعه 14 آگوست 2020 با ابراز نگرانی درباره اوضاع شرق دریای مدیترانه، گفت که اتحادیه اروپا باید در سایه تحولات اخیر روابطش با ترکیه را مورد بررسی مجدد قرار دهد.
شالنبرگ در نشست خبری مشترک با همتای آمریکاییاش مایک پمپئو به خبرنگاران گفت: «باید بگویم که اتریش درباره اوضاع خطرناکی که به گمان ما پرتنشتر خواهد شد، به شدت نگران است.»