رئیس اتحادیه املاک مشهد همزمان با لجامگسیختگی در قیمت مسکن در ایران از رواج «بامفروشی» در مناطق دو تا هفت این شهر خبر داد.
یکی از پیامدهایی که افزایش شدید قیمت مسکن در ایران ایجاد کرده رواج بامفروشی در کلانشهرهای این کشور است، علاوه بر رواج بامفروشی در تهران، این پدیده در مشهد به شکل دیگری شدت گرفته است. بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، چهارشنبه 9 سپتامبر 2020، علی مرادزاده با بیان اینکه در این مناطق هیچکدام از خانهها سند ندارد و به راحتی میتوانند یک طبقه کم و زیاد کنند گفت: «شهرداری هم تا زمانی که به خودش بیاید، این افراد شبانه یک طبقه زیاد میکنند».
رئیس اتحادیه املاک مشهد، اعلام کرد افرادی که بامفروشی میکنند معمولا وضع مالی خوبی ندارند و قوانین سفت و سخت شهرداری برای اخذ پروانه، این افراد را به ساخت خانههای هوایی تشویق میکند.
او از خودداری مردم برای پرداخت پول بابت هر واحد به شهرداری و نظام مهندسی خبر داد و گفت که آنها با همان پول، شبانه خانه میسازند.
مرادزاده توضیح داد: «به عنوان مثال یک فرد پشت بام خانهای را 20 میلیون تومان میخرد و با 60 میلیون هم یک خانه میسازد اما اگر بخواهد پروانه بگیرد، هزینههای نظام مهندسی را پرداخت کند و اصولی بسازد، 100 میلیون هزینه دارد».
مسکن که یکی از ضرورتهای زندگی به شمار میآید، در ایران به یک چالش تبدیل شده و شیب صعودی قیمت این کالا طی سالهای اخیر، آن را برای بسیاری از مردم دستنیافتنی کرده و موجب ظهور پدیدههایی مانند بامفروشی، اجاره یک خانه توسط دو خانواده و اجاره کانکس شده است.
چندی پیش، ابتدا خبر وقوع و شروع پدیده بامفروشی در شهر تهران رسانهای شد و رسانهها گزارشهایی از پشتبامفروشی در مناطقی از شهر تهران نظیر شمیراننو یا خاکسفید و... دادند. مسئولان شهرداری وجود این پدیده را رد نکردند؛ اما وقوع آن را ناشی از شرایط اقتصادی عنوان کردند و قولهایی برای برخورد با آن داده شد.