انتقاد رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران از عدم حضور روحانی در مراسم بازگشایی مدارس
رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران ضمن انتقاد از بازگشایی مدارس و عدم حضور فیزیکی حسن روحانی در این مراسم گفت که «از نظر من آخرین مراکزی که پس از کنترل و مدیریت بحران کرونا می توانند بازگشایی شوند مدارس و دانشگاهها هستند.»
به گزارش «وبسایت انتخاب» دکتر مصطفی معین روز شنبه 5 سپتامبر 2020 گفت: «ناگهان از چند روز قبل وزارت آموزش و پرورش اعلام می کند که با هماهنگی انجام گرفته و طبق پروتکلهای وزارت بهداشت، سال تحصیلی جدید از 15 شهریور آغاز می شود و آموزش در همه جا و برای همه دانش آموزان حضوری خواهد بود. این گونه رویکردهای غیر علمی، شتابزده و قیم مآبانه با اولیه ترین اصول اخلاقی و حقوق شهروندی در تعارض قرار میگیرد.»
معین تصریح کرد «هر نوع تفکر و یا مکتب فکری و یا ساختار سیاسی، حق سلامت انسانها در راس حقوق اساسی و خدادادی جامعه قرار میگیرد. بنابراین در هر گونه شرایط اجتماعی و یا اقتصادی همانگونه که در اصول و مواد قانون اساسی ما و همچنین در اعلامیه جهانی حقوق بشر پیش بینی شده است، دولت ها موظف به تامین بهداشت، پیشگیری و درمان در سطح برابر برای عموم جامعه هستند. در شرایط اضطراری بحران ها و سوانح و یا تنگناهایی مانند تحریم اقتصادی، باز هم حفظ سلامت افراد جامعه و نیازهای تشخیصی و درمانی و پیگیری و مراقبت بیماران و نیز کادرهای پزشکی و پرستاری باید اولین اولویت ملی در نظر گرفته شود که عملا این اتفاق در کشور ما نیفتاد.»
او افزود «ضرورت حیاتی قرنطینه کردن مناطق و شهرهای آلوده، ممنوعیت سفرها، تعطیل کردن مراکز تجمع، آموزش های منظم و مستمر و گسترده عمومی از تلویزیون و تأمین و توزیع اقلام بهداشتی انجام نگرفت یا با تأخیر و به طور ناقص انجام شد و با مطرح کردن دوگانه هایی مانند سلامت و اقتصاد، سلامت و عزاداری و یا علم و دین، محوریت نقش انسان سالم در توسعه و پیشرفت کشور نادیده گرفته شد. این است که هنوز متأسفانه در اوج همه گیری کرونا و خسارتهای مادی و انسانی آن قرار داریم که در گزارش روزانه روابط عمومی وزارت بهداشت آمار آن اعلان می شود. سوگمندانه هفته ها و ماه های متوالی است که تعداد هموطنان و مبتلایان جدید به COVID_19 چهاررقمی و تعداد درگذشتگان به علت این بیماری سه رقمی است و تقریبا تمام استان ها در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند.»
رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران گفت «آیا این فرصت شش ماهه برای تدوین و تصحیح راهبردها، سیاست ها و برنامه های مدیریت بحران از جمله آمادگی برای بازگشائی مدارس متناسب با شرایط اپیدمیولوژیک و خطرزای این بیماری کافی نبود؟ اول قرار بود مناطق کشور در سه وضعیت قرمز، زرد و سفید تقسیم شوند و آموزش مدارس حسب مورد به صورت مجازی و از راه دور، نیمه حضوری و یا حضوری ارائه گردد. ولی ناگهان از چند روز قبل وزارت آموزش و پرورش اعلام می کند که با هماهنگی انجام گرفته و طبق پروتکل های وزارت بهداشت، سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور آغاز می شود و آموزش در همه جا و برای همه دانش آموزان حضوری خواهد بود. این گونه رویکردهای غیر علمی، شتابزده و قیم مآبانه با اولیه ترین اصول اخلاقی و حقوق شهروندی در تعارض قرار می گیرد. آخرین مراکزی که باید بازگشایی شوند مدارس و دانشگاه ها هستند.»
او در ادامه تصریح کرد «از نظر من آخرین مراکزی که پس از کنترل و مدیریت بحران کرونا می توانند بازگشایی شوند مدارس و دانشگاه ها هستند. ما هنوز گرفتار موج دوم بحران کرونا هستیم و اولین اصل در مهار این ویروس وحشی، جداسازی و فاصله گذاری اجتماعی در مدرسه و دانشگاه است که امکان پذیر نیست و یا عملا" زیر پا گذاشته می شود. موج سوم کرونا هم به دلیل سفرهای آزاد انجام گرفته در تعطیلی اخیر و تجمعات غیر بهداشتی در برخی محافل، مسابقات فوتبال و...در پیش است. همچنین در آستانه فصل پاییز هستیم که هوای سرد و آلوده و الزام حضور در فضاهای بسته باعث انتقال بیشتر بیماری می شود و احتمال همه گیری ویروسی آنفلوانزا هم در پیش روی جامعه بی پناهی قرار دارد که قربانیان اصلی آن کودکان زیر پنج سال، سالمندان و مبتلایان به بیماری های زمینه ای مزمن هستند.»
رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران در پایان در پاسخ به این سوال «که چرا رییس دولت که پیام ویدئویی ارسال می کند خود در میان دانش آموزان حاضر نشده است؟ گفت: «سئوال سختی است! طبیعی است که رعایت اصول بهداشتی مانند حفظ فاصله، زدن ماسک و شست و شوی دست برای حضور یک نفر در یک مدرسه، به ویژه اگر رئیس جمهور باشد(!) بسیار امکان پذیرتر از رعایت همان اصول و توصیه های بهداشتی در سطح 14.5 میلیون دانش آموز در تعداد بیشماری از مدارس شهرها و روستاهای کشور است!»