سازمان جهانی بهداشت طرحى براى توزیع عادلانه واکسن کرونا ارائه داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه 24 اوت اعلام کرد، حدود 172 کشور در حال همکاری با مرکز «Kovacs» برای کسب اطمینان از دسترسی عادلانه واکسن‌های Covid-19 هستند.

این سازمان جهانی بهداشت اما در عین حال تاکید کرده که بودجه بیشتری برای پیشبرد این طرح لازم است و کشورها باید به تعهدات لازم پایبند باشند.

Advertisement

مقامات سازمان جهانی بهداشت، می‌گویند، كشورهایی كه مایل به عضویت در برنامه جهانی «كوواكس» هستند تا 31 آگوست وقت دارند تا علاقه خود را برای مشارکت در این طرح اعلام کنند.

این سازمان جهانی گفته است کشورهایی که خواهان پیوستن به این طرح هستند تا 18 سپتامبر باید ثبت نام کنند تا برای پرداخت اولیه در نهم اکتبر آماده باشند.

تیدروس ادهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، با بیان اینکه تسهیلات خرید واکسن برای پایان دادن به بیماری همه گیر Covid-19 مهم است ، گفت: «خطرات شیوع بیماری کرونا تنها در کشورهایی که تولید یا خرید واکسن را به اشتراک می‌گذارند، نیست، بلکه برای همه است بنابرین برای اطمینان از رفع خطرات ناشی از این بیماری همه‌گیر قیمت واکسن‎‌ها باید در کمترین حد ممکن نگه داشته شود».

ادهانوم گفت:«نسبت دادن ویژگی ملی یا قومی به واکسن می‌تواند به عاملی برای شیوع ویروس تبدیل شود. موفقیت امكان تأسیس «كوواكس» تنها به كشورهایی كه به آن پیوسته‌اند، مربوط نمی‌شود بلکه این طرح برای از بین بردن شكاف‌های بزرگ سرمایه گذاری برای واکسن کرونا نیز کمک می‌کند».

او افزود:«هدف از ابتکار عمل «Kovacs» که با همکاری «اتحاد جهانی برای واکسن‌ها و واکسیناسیون‌ها (GAVI)»، «سازمان جهانی بهداشت» و «اتحاد نوآوری‌ها برای آمادگی در برابر اپیدمیک»، آغاز شد، تضمین دسترسی عادلانه جهانی به واکسن های Covid-19 پس از تهیه و مجاز کردن آن برای استفاده عموم است.

طبق این گزارش، این طرح در حال حاضر 9 واکسن برای Covid-19 را در بر می‌گیرد و هدف از این طرح تأمین امنیت منابع و تحویل دو میلیارد دوز در کشورهای امضا کننده این طرح تا پایان سال 2021 است.

تدروس اظهار داشت: «اصولا هنگامی که کمک‌ها برای عرضه واکسن های Covid-19 محدود باشد، تهیه واکسن نیز محدود می‌شود. لذا در چنین وضعیتی اولویت تهیه واکسن به کسانی که با بیشترین خطر مواجهه هستند داده می‌شود».

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه که روز دوشنبه منتشر شد، از زمان شیوع بیماری کرونا در پایان ماه دسامبر2019 در چین تاکنون بیش از 809255 نفر در جهان بر اثر ابتلا به این بیماری جانشان را از دست دادند. همچنین تاکنون بیش از 23،463،870 مورد ابتلا به این ویروس به طور رسمی در 196 کشور ثبت شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم