وزارت خارجه آمریکا جمعه 21 اوت، محدودیت صدور روادید ورود در مورد 14 تبعه ایران را به دلیل نقض حقوق بشر اعلام کرد.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که نظام ایران عملیات ترور و تروریسم برونمرزی را برای ایجاد وحشت انجام میدهد.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا ساعاتی پیش اعلام کرد که واشینگتن آمادگی دارد، جلوی هر گونه اقدام روسیه و چین در راستای نقض تحریمها اعمال شده علیه ایران را بگیرد.
این موضع یک روز پس از تحرک واشینگتن برای فعال سازی مکانیزم ماشه علیه ایران مطرح گردید.
پمپئو درمصاحبه با «فاکس نیوز»، سرخوردگی آمریکا از عدم پشتیبانی هم پیمانان اروپایی از تلاش برای فعال سازی مکانیزم ماشه و تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت را ابراز داشت.
متهمسازی اروپا به حمایت از ایران
پمپئو روز گذشته، جامعه جهانی را به ایستادن در برابر اقدامات ایران فراخواند و اروپا را متهم به حمایت از رژیم ایران کرد.
این موضع پمپئو در پاسخ به موضع فرانسه، بریتانیا و آلمان در این خصوص بود که آمریکا با توجه به خروج از برجام در سال 2018، قانوناً از حق فعالسازی مکانیزم «اسنپ بک» برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران برخوردار نیست.
او روزگذشته پس از تسلیم رسمی درخواست راه اندازی مکانیزم ماشه به رئیس شورای امنیت به خبرنگاران گفت: «هیچ کشوری جز آمریکا از شجاعت و باور لازم برای تسلیم پیش نویش قطعنامه مشابه برخوردار نیست زیرا اروپا، گرینه جانبداری از ایران را انتخاب کرد.»
پمپئو دراشاره به عقبگرد اروپا افزود: «دوستان ما در آلمان، فرانسه و بریتانیا در نشستهای خصوصی خود به من گفتند که خواهان تحریم تسلیحاتی علیه ایران نیستند.»