استقبال آمریکا از حکم دادگاه لاهه در محکومیت عضو حزب الله لبنان به اتهام قتل الحریری

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا سه‌شنبه 18 اوت 2020 ضمن اعلام استقبال ایالات متحده از حکم دادگاه بین‌المللی ویژه مورد حمایت سازمان ملل متحد در محکومیت یکی از اعضای حزب الله لبنان به اتهام قتل رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان و همراهانش در انفجار سال 2005 آن را «تاکیدی بر سازمان تروریستی بودن حزب الله» عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا محکومیت سلیم عیاش عضو گروه حزب الله لبنان به جرم ارتکاب جنایت ترور رفیق حریری را «تاکید کننده سازمانی تروریستی بودن حزب الله» دانست.

Advertisement

وزارت خارجه آمریکا ضمن توضیح این‌که اعضای حزب‌الله برای حساب شخصی خودشان کار نمی‌کنند افزود که محکومیت سلیم عیاش از سوی دادگاه بین‌المللی به اتهام قتل رفیق حریری تاکیدی بر این است که «جهان دیگر دریافته که حزب الله لبنان از لبنان دفاع نمی‌کند بلکه سازمانی تروریستی است که هدف گسترش توطئه‌های فرقه‌گرای خبیث ایران را دنبال می کند».

در همین راستا مایک پمپئو در بیانیه‌ای ضمن انتقاد از «سوءاستفاده» حزب الله از نظام مالی در لبنان که همچنان از پیامدهای انفجار بزرگ 4 اوت در بیروت رنج می‌برد، گفت (خطر) فروپاشی موسسه‌های لبنانی امنیت مالی لبنان و احتمال بهبود آن را تهدید می‌کند.

دادگاه بین المللی ویژه رسیدگی به پرونده ترور رفیق الحریری، سه‌شنبه، سلیم عیاش یکی از 4 متهم پرونده ترور رفیق الحریری را به ارتکاب قتل عمد نخست وزیر پیشین لبنان و همراهانش محکوم کرد.

دادگاه بین‌المللی ویژه رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری در این حکم اما 3 متهم دیگر این پرونده با نام‌های مصطفی بدر الدین، حسین عنیسی و اسعد صبرا را به دلیل کافی نبودن دلایل تبرئه کرد.

دادگاه بین‌المللی ویژه دادرسی به پرونده ترور رفیق الحریری نخست وزیر فقید لبنان روز سه شنبه 18 اوت کار دادرسی برای نطق حکم علیه متهمان را آغاز کرد.

دیوید رای، رئیس دادگاه ویژه پرونده اظهار داشت كه ترور رفیق الحریری به دلایل سیاسی انجام شده است.

این دادگاه بین‌المللی با اعلام این که تشخیص تعداد کسانی که در انفجاری که رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان و همراهانش را هدف قرار داده ممکن نیست، گفت متهمان این پرونده با طرفی سازمان یافته در ارتباط هستند، و دلایل نشان می‌دهد که ترور رفیق حریری سیاسی و هدف از آن بر هم زدن ثبات لبنان بوده است.

دادگاه بین‌المللی ویژه دادرسی در پرونده ترور رفیق الحریری همچنین توضیح داد که «دلایلی درباره طرفی که متهمان را برای ترور حریری سازماندهی کرده وجود ندارد».

بیشترین بازدید موضوعات مهم