روحانی: در برابر فشارهای آمریکا مقاومت خواهیم کرد و «اسنپ بک» غیر قانونی است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران چهارشنبه 19 اوت بار دیگر تاکید کرد که آمریکا حق بکار انداختن مکانیزم ماشه « اسنپ بک» را برای احیاری تحریم های مقرر شده به موجب قطعنامه 2231 را ندارد.

روحانی در جلسه امروز هیئت دولت با بیان این که « ما چند سال مقاومت کردیم و به مقاومت ادامه می دهیم»، عنوان نمود امریکا به دلیل خارج شدن از برجام، دیگر عضوی از این توافق نیست و نمی تواند از مکانیزم ماشه استفاده کند.

او خطاب به منتقدانش در داخل ایران گفت: «ما می دانیم این تحریم ها مردم را دچار مشکلات کرده و به مردم آزار رسانده و می‌رساند.ما در برابر این تحریم ها که دوره اش تمام خواهد شد، ایستاده ایم. اگر کسی در ایران فکر می‌کند این حکومت جبار کاخ سفید و این تحریم ظالمانه دائمی است، در اشتباه است چرا که هم جباران کاخ سفید و هم تحریم برای همیشه نمی‌ماند.»

در همین اثنا اعضای مجلس ایران طرح دو فوریتی را در مجلس برای خروج از برجام در صورت بکارگیری مکانیزم ماشه از سوی آمریکا مطرح کرده‌اند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که این کشورهفته آینده در راستای پیاده کردن مکانیزم ماشه « اسنپ بک» علیه ایران در سازمان ملل اقدام خواهد کرد.

این در حالی است که روسیه و چین روز گذشته، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در شورای امنیت وتو کردند.

ترامپ ضمن تاکید بر واکنش سریع آمریکا در هفته آینده در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص حضور در نشست پیشنهادی سران از سوی روسیه برای آرام سازی تنش با ایران گفت: «به احتمال زیاد شرکت نمی‌کنیم.»

گفتنی است که روسیه و چین درکنار امضا کنندگان اروپایی برجام نسبت به برخورداری آمریکا از امکان استفاده از مکانیزم ماشه، ابراز تردید کرده اند زیرا آمریکا در سال 2018 از برجام خارج شده است.

این در حالی است که آمریکا بر این باور است که همچنان در برجام است و این موضوع از بندهای توافق مزبور بوده و درنتیجه می‌تواند تحریم‌ها علیه ایران را باز گرداند چرا که ایران بخشی از تعهدات هسته‌ای خود را پس از خروج آمریکا از برجام نقض کرده است.

به گفته دیپلمات ها و تحلیل گران، تلاش آمریکا برای باز گرداندن تمامی تحریم ها علیه ایران به نبرد دیپلماتیک دیگری در داخل شورای امنیت منجر خواهد شد.

آمریکا و هم پیمانانش می‌گویند که پایان دادن به تحریم تسلیحاتی ایران ممکن است فعالیت‌های « شیطانی » این کشور درخاورمیانه را بویژه در حوزه تامین بودجه تروریسم و مسلح سازی شبه‌نظامیان و دخالت در کشورهای منطقه افزایش دهد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم