افغانستان؛ راهاندازی کارزار حمایت از زنان در جامعهای که حرف اولش را مردان میزنند
شماری از فعالان حقوق زن افغان کارزاری زیر نام «روایت زنانه» را از دو هفته به این سو راهاندازی کردهاند. این کارزار به منظور بیان روایتهای زنان از گوشه و کنار افغانستان ایجاد شده است.
در این کارزار، زنان حقوق و چالشهای فراراهشان را در قالب نوشته و مقاله بازتاب میدهند. شماری از اعضای کارزار روایت زنانه معتقد اند که این قشر در دوران طالبان از حقوق کار و آموزش محروم بودهاند و اکنون حقوق و امتیازاتی که پس از دوران طالبان به دست آمده را نباید از دست دهند.
به گزارش روزنامه «هشت صبح» فعالان حقوق زن از حکومت افغانستان و تیم مذاکرهکننده صلح میخواهند که در گفتوگوهای صلح با طالبان حقوق زنان و دستآوردهای 19 سال پسین نباید محور گفتوگوها باشند؛ زیرا به باور آنان زنان نمیتوانند در زیر چتر «امارت» و نظام «استبدادی» زندهگی کنند. در نوشتههایی که زنان از ولایتهای دوردست افغانستان ارسال کردهاند، بر لزوم حفظ دستآوردها و حقوق اساسیشان تأکید کردهاند.
میترا مهران از فعالان این کارزار میگوید که هدف از ایجاد این کارزار، رساندن صدای نهفته زنان به گوش مسوولان و آگاهی دادن از حقوق و امتیازاتشان است. این کارزار از دو هفته به این سو آغاز شده و شماری از فعالان حقوق زن به گونه رضاکار در آن فعالیت دارند.
این فعالان حقوق زن مقالهها و روایتهای زنان را از گوشه و کنار افغانستان جمعآوری و آن را در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و توییتر نشر میکنند. همچنان آنان زمینه نشر مقالهها را در روزنامهها و رسانههای دیگر فراهم میکنند.
تاکنون دهها تن از زنان از ولایات دوردست و زیر سلطه طالبان روایتهایشان را به این کارزار فرستاده و از چالشها و مشکلاتشان سخن گفتهاند. اشتراککنندهگان این کارزار تصریح میکنند که اکثر زنان در مورد دورهی امارت طالبان مینویسند و از آن به عنوان یک دوره تاریک نام میبرند.
فعالان حقوق زن برای تحقق این خواستهها، این کارزار را راهاندازی کردهاند و با ایجاد هشتگ، برای خلق روایت زنانه ایده خلق کردهاند که از این حقوق پاسداری کنند. تاکنون این کارزار دو هشتگ را زیر نام «حق آموزش» و «حق کار» ایجاد کرده و سبب شده که شمار زیادی از رسانهها آن را پوشش دهند.
میترا مهران این کار را موثر خواند و گفت، از زمانی که این کارزار آغاز شده، زنان زیادی به آن پیوسته و روایتهایشان را فرستادهاند.
قرار است در آینده نزدیک مذاکرات بینالافغانی میان دولت افغانستان و طالبان شروع شود و فعالان حقوق زن افغان تلاش دارند تا از حقوق شان در این مذاکرات دفاع کنند.