آمریکا دو شرکت و یک فرد ایرانی را به دلیل حمایت از هواپیمایی «ماهان ایر» تحریم کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزارت خزانه‌داری آمریکا یک فرد و دو شرکت مستقر در امارات متحده عربی را به دلیل ارائه خدمات به شرکت هواپیمایی ماهان در فهرست تحریم قرار داد.

به گزارش روز چهارشنبه 19 اوت 2020 «خبرگزاری فارس»، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد شرکت‌های « Parthia Cargo» و «Delta Parts Supply FZC» به دلیل تأمین قطعات یدکی و ارائه خدمات لوجستیکی به شرکت هواپیمایی ماهان در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

آمریکا همچنین یک شهروند ایرانی ساکن در امارات متحده عربی را هم به اتهام اینکه مالک شرکت Parthia Cargo است در فهرست تحریم قرار داد.

فارس در ادامه تصریح کرد دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا اردیبهشت‌ماه سال جاری یک شرکت مستقر در چین را نیز در ارتباط با شرکت هواپیمایی ماهان در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

در آن بیانیه که 19 مه صادر شده بود شرکت Shanghai Saint Logistics Limited مستقر در چین به دلیل فعالیت به عنوان نماینده فروش شرکت ماهان‌ایر در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته بود.

خزانه‌داری آمریکا در آن زمان اعلام کرد از سال 2018 این هفتمین نماینده فروش شرکت ماهان‌ایر است که توسط آمریکا در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

دولت آمریکا در راستای سیاست فشار علیه ایران شرکت ماهان‌ایر را به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران در فهرست تحرم‌ها قرار داده است.

«استیون منوشین»، وزیر امور خزانه‌داری آمریکا گفت: «ما برای هدف قرار دادن شرکت‌هایی که به ارتباط تجاری با ماهان‌ایر ادامه می‌دهند تردید نخواهیم کرد.»

آمریکا با متهم کردن شرکت هواپیمایی ماهان به انتقال نیرو به سوریه این شرکت را در فهرست تحریم‌ها قرار داده و کشورهای اروپایی را هم برای تحریم آن تحت فشار قرار می‌دهد.

در ماه‌های گذشته اسپانیا و ایتالیا دو کشوری بوده‌اند که به دلیل فشارهای آمریکا گفته‌اند پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان را لغو می‌کنند.

ماهان‌ ایر متعلق به کیست؟

شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر خصوصی و وابسته به موسسه مولی‌الموحدین است که تحت نظر سید حسین مرعشی از وابستگان فامیلی علی اکبر هاشمی رفسنجانی و در زمانی که مرعشی استاندار کرمان بود راه اندازی شد. او خودش در اینباره گفته است: «خوب شرایطی پیش آمد و خداوند لطف و عنایت کرد هواپیمایی ماهان مانند ثروت بادآورده ای در دامان استان افتاد. صد درصد سهام ماهان متعلق به «مولی الموحدین» بوده و هست.»

البته موضوع سهام این شرکت هواپیمایی، واگذاری‌های سهام از دو درصد تا زیر پنجاه درصد، و اینکه چه تغییراتی در شیوه مدیریت آن تا امروز رخ داده، عدم شفافیت مالی و مدیریتی و از همه مهمتر اینکه چطور فعالیت یک بنگاه اقتصادی بزرگ تحت نام «خیریه» ثبت شده موضوع بحث امروز من نیست.

آنچه که پیداست مدیریت این موسسه تحت نفوذ و دخالت یک یا چند تن از اعضای حزب کارگزاران سازندگی شروع شد. اما پس از دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد و رقابت‌های اقتصادی تیم او با خاندان هاشمی و کارگزاران عملکرد این موسسه به رسانه‌های حامی دولت و سپاه کشیده شد و تا مدت‌ها موضوع بحث بود.

فراموش نکنیم که حقوق مردم در این رقابت‌ها موضوع بحث نبود. بلکه رقابت سر گروه‌های سیاسی و اقتصادی داخل حکومت بود.
پس از آن تا مدتی کسی ندانست چه بر سر ماهان و موسسه مولی‌الموحدین آمد تا اینکه ناگهان خبر از رابطه با سپاه قدس، دعوت از قاسم_سلیمانی به هیات امنا (که با وجود پذیرش وی، عملی نشد) و بالاخره تحریم توسط امریکا بار دیگر ماهان را بر سر زبان‌ها انداخت.

ماهان ایر در سال 2011 از سوی وزارت خزانه داری امریکا متهم به دور زدن تحریم‌های ایران شد. سپس به دلیل خدمات نظامی و انتقال تجهیزات نظامی و مالی به حزب‌الله لبنان و نظامیان بشارالاسد در لیست سیاه قرار گرفت و به دلیل حمایت از تروریسم بین‌المللی مورد تحریم قرار گرفت.

این نخستین بار بود که نام ماهان ایر و سپاه قدس کنار هم می‌آمد و در واقع هواپیمایی ماهان ایر به دلیل در اختیار سپاه قدس بودن تحریم شد.

این نکته مهم قابل ذکر است که تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ایران به مردم آسیب زیادی رسانده است و واقعیت دردناک این است که این آسیب از جانب حکومت ایران تقویت می‌شود. زیرا عملیات سپاه قدس در خاورمیانه و حمایت از حزب‌الله لبنان، بشارالاسد، نیروهای حشدالشعبی عراق و حوثی‌های یمن باعث افزایش خشونت در خاورمیانه، دشمنی مردم کشورهای همسایه با ایرانیان و تحریم‌های بیشتر شده و هزینه‌های سنگینی را به مردم ایران تحمیل کرده است.

با کنار هم قرار دادن این مسائل به راحتی می‌توان فهمید که هواپیمایی ماهان ایر چگونه و با اتکا به چه توانی، برای ادامه پروازهایش به چین از کسی دستور نمی‌گرفته و آتش به اختیار عمل می‌کرده است. زیرا سپاه قدس مستقیما به رهبر جمهوری اسلامی مرتبط است و در این زمینه به کسی پاسخگو نیست. آخرین خبری که در این زمینه منتشر شده این است که با وجود همه اتفاق‌هایی که در کشور ایران رخ داده و به دلیل شیوع ویروس کرونا، ایران از طرف بیشتر همسایگانش قرنطینه شده است، اما وبسایت فلایت رادار 24 نشان می‌دهد که پروازهای هواپیمایی ماهان از پکن به تهران و برعکس همچنان ادامه دارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم