در حالی که 3 منبع امنیتی عراقی در گفتوگو با «رویترز» وقوع انفجاری در نزدیکی گذرگاه مرزی بین عراق و کویت را تایید کرده بودند ارتش عراق اما بامدادسهشنبه 11 اوت 2020 وقوع چنین حملهای در نزدیکی مرز این کشور با کویت را تکذیب کرد.
منابع امنیتی عراقی به «رویترز» گفته بودند كه شامگاه دوشنبه انفجاری در نزدیکی گذرگاه مرزی بین عراق و کویت رخ داده که طی آن یک گروه شبهنظامی مسلح عراقی کاروان حامل سلاح، مهمات و تجهیزات جنگی متعلق به ارتش آمریکا را هدف قرار داد.
این منابع امنیتی افزوند که گروه شبهنظامی مسلح توانسته یک بمب را مخفيانه به نزدیکی کاروان نظامی آمریکایی انتقال دهد.
از طرفی، خبرنگار العربیه گفت، این بمبگذاری در نزدیکی گذرگاه جریشان بین عراق و کویت و توسط شبه نظامیان گردانهای حزبالله عراق انجام شد.
در این حمله که به گفته منابع امنیتی عراقی ساعت 9:00 شب به وقت بغداد ( 18:00 به وقت گرینویچ) انجام شده هنوز میزان تلفات احتمالی مشخص نشده است.
از سویی سرلشکر تحسین الخفاجی سخنگوی عملیات مشترک ارتش عراق اما وقوع چنین انفجاری را تکذیب کرد و گفت:« برخی خبرگزاریها خبر از وقوع اقدامی خرابکارانه علیه گذرگاه جریشان دادند. فرماندهی عملیات مشترک این خبر را تکذیب کرده و تاکید میکند که این اخبار نادرستاند».
از جهتی ریاست ستاد کل ارتش کویت نیز با تکذیب آنچه در رسانههای مختلف مبنی بر حمله خرابکارانه به یکی از مراکز در مرزهای شمالی کویت انتشار یافته بر امنیت و ثبات در مرزهای این کشور تاکید کرد.یک گروه شبه نظامی مسلح عراقی موسوم به «مقاومت اصحاب کهف» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و ویدیوئی را منتشر کرده که از دور وقوع انفجار را نشان میکند. این گروه مسلح گفت تجهیزات جنگی، خودروهای آمریکایی و بخشهای بزرگی از گذرگاه جریشان در مرز عراق و کویت را منهدم کرده است.
حدود 5 هزار سرباز آمریکایی به عنوان بخشی از نیروهای ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش در پایگاههای نظامی در سراسر عراق مستقر هستند.
از زمان کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و ابومهدی المهندس نایب رئیس سازمان بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) در 3 ژانویه گذشته در یک حمله هوایی آمریکا در اطراف فرودگاه بغداد، شمار حملات علیه آمریکاییها در عراق افزایش یافته است.
واشنگتن گروه شبهنظامی موسوم به گردانهای حزبالله عراق و سایر گروههای شبهنظامی نزدیک به ایران را متهم میکند که در پس این حملات قرار دارند.
در پی حملات موشکی ایران به پایگاههای محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق از جمله آن پایگاه عین الاسد، نیروهای آمریکایی در چارچوب جابهجایی مواضع، طی ماههای گذشته از 7 پادگان و پایگاه نظامی در سراسر عراق خارج شدند.
حملات اخیر همزمان با از سرگیری گفتوگوهای راهبردی آمریکا و عراق که با مخالفت برخی گروههای وفادار به ایران روبهرو شد، صورت گرفت.
از اکتبر سال 2019 تاکنون عراق شاهد بیش از 30 حمله عمدتا موشکی علیه منافع نظامی و دیپلماتیک آمریکا بود.