عملیات انتحاری «الشباب» در سومالی 8 کشته برجای گذاشت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در عملیاتی «انتحاری» در «موگادیشو» پایتخت سومالی که گروه «الشباب» مسئولیت آن را برعهده گرفت؛ دست‌کم 8 نظامی ارتش این کشور کشته شدند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه 8 اوت 2020 در گزارشی عنوان کرد «این انفجار بر اثر عملیات انتحاری یک فرد در دروازه ورودی پایگاه نظامیان سومالیایی صورت گرفته است.»

Advertisement

بر اساس این گزارش 8 نظامی ارتش سومالی کشته و حداقل 14 نفر دیگر نیز زخمی شدند.

شاهدان عینی اعلام کرده‌اند که پس از انفجار، نظامیان اقدام به شلیک کردند که فضای منطقه پر از دود شد. با این حال گفته شده احتمال افزایش تعداد تلفات این انفجار بسیار زیاد است.

از سوی دیگر کمتر از یک ساعت پس از اين انفجار مهیب، گروه الشباب مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

الشباب در بیانیه‌ای در این ارتباط با تائید انجام عملیات مذکور توسط اعضای این گروه، گفته است که عملیات مذکور «ضربه‌ای سهمگین به ارتش سومالی» بوده است.

ایران و روابط محرمانه با گروه تندرو الشباب

پیشتر مجله وزین «فارین پالیسی»، موضوع گروه‌های تندرو در کشور سومالی را مورد کنکاش قرار داده و خاطرنشان ساخته که سومالی عملاً به عرصه تازه‌ای برای نقش تخریب‌گرانه ایران در منطقه تبدیل شده‌ است.

مسئولان بلندپایه دولت سومالی بر این باروند که رویکردهای تهران در رابطه با منطقه شاخ آفریقا، مشتمل بر برقراری روابط محرمانه با گروه تندرو «الشباب» است.

این رابطه متضمن اهدافی در بیرون از سومالی مانند استفاده از این گروه‌های تندرو برای رساندن سلاح به حوثی‌ها در یمن و دیگر کشورها همچون کنیا، تانزانیا، جنوب سودان، موزامبیک و جمهوری آفریقای میانه است.

افزون بر این امور، حملات اجرا شده در سال 2019 و سال جاری علیه پایگاه‌های آمریکا در سومالی و شمال کنیا و همچنین حمله علیه کاروان نظامی اروپا در موگادیشو نیز اجرا گردید که تازه‌ترین این حملات در 5 ژانویه گذشته از سوی جنبش «الشباب» علیه اردوگاه «سیمبا» در شمال کنیا بود که به کشته شدن 3 آمریکایی انجامید.

فارین پالیسی این حمله را به عملیات پهپادی آمریکا ربط داده که به کشته‌شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و تنی چند از مسئولان شبه نظامی عراقی و ایرانی منجر گردید.

به نوشته فارین پالیسی، تهران از اهرم‌های قدرت خود در سومالی برای قاچاق نفت ایران و فروش نفت ارزان قیمت از طریق آفریقا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا استفاده می‌کند.

پرسش اساسی این است که تهران چگونه توانست شبکه‌های تندرو را به فعالیت در کنار خود جذب و ترغیب کند؟ به نظر تحلیل گران فارین پالیسی، سیاست تطمیع با پول یک استراتژی کارساز در راستای جذب جهات تندرو در سومالی و گسترش شبکه نیروهای نیابتی تهران در منطقه به‌شمار می‌آید.

بر اساس اطلاعات گردآوری شده فارین پالیسی از مسئولان سومالیایی، این رشته عملیات ایران به فرماندهی سپاه پاسداران و برقراری روابط از سوی «نیروی قدس» با گروه‌های تندرو و شبکه‌های تبهکار در سومالی انجام می‌گیرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم