مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی: دولت نتوانسته رضایت اهل‌سنت را جلب کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در مراسم نماز عید قربان، با بیان اینکه در دو دوره ریاست‌جمهوری حسن روحانی نه‌ تنها شایستگان اهل‌سنت در کابینه دولت مشارکت داده نشدند بلکه حتی پست مشاور رئیس‌جمهوری هم حذف شد، تصریح کرد که «دولت تدبیر و امید نتوانسته است رضایت اهل‌سنت را جلب کند».

مولوی عبدالحمید امروز جمعه 31 ژوئیه 2020 اظهار داشت «در آخرین سال دولت تدبیر و امید به ریاست جناب آقای دکتر روحانی قرار داریم. جامعه اهل‌سنت گلایه‌‌هایی از دولت آقای روحانی دارند که بنده این گلایه‌ها و درخواست‌ها را مطرح می‌کنم تا مسئولین بشنوند و برای آنها چاره‌ای بیندیشند.»

Advertisement

او گفت: بیش از چهل سال است که «انقلاب اسلامی» در ایران پیروز شده و نظام «جمهوری اسلامی» در ایران استقرار یافته است. جامعه اهل‌سنت که دومین جمعیت کشور است نیز انقلاب و نظام را در این مدت همراهی کرده و در تمامی صحنه‌ها از جنگ گرفته تا دفاع از «تمامیت ارضی ایران» چه در مرزهای کشور برای صیانت از مرزها و چه در صحنه‌های دیگر و عرصه‌های سیاسی، آنچه را که وظیفه خود دانسته، انجام داده است.

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان افزود: نخبگان‌ اهل‌سنت از اوایل انقلاب در تلاش بوده‌اند که با گفتمان و مذاکره اهل‌سنت به‌کار گرفته شوند. اگرچه یکی از بندهای قانون اساسی این است که رئیس‌جمهوری باید از مذهب رسمی کشور باشد؛ یعنی اهل‌سنت نمی‌تواند رئیس‌جمهور باشد، که البته ما بر این اصل انتقاد داریم و معتقدیم این از مواردی است که جواب نداده و باید تغییر کند، اما در هیچ جای قانون اساسی مطرح نشده است که اهل‌سنت نمی‌تواند وزیر، معاون وزیر، معاون رئیس‌جمهوری یا استاندار و سفیر باشد. از نگاه قانون اساسی سایر مسئولیت‌ها برای اهل‌سنت منعی ندارند، اما متاسفانه در طول این چهل سال از شایستگان اهل‌سنت استفاده نشده است.

او در ادامه بیان داشت «جناب رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه یکی دو نفر سفیر از اهل‌سنت تعیین کردند، اما تا کنون معاون رئیس‌جمهور، وزیر، معاون وزیر و استاندار از اهل‌سنت نبوده است و اگر از اهل‌سنت افرادی در مسئولیت‌های بالا بکار گرفته شده‌اند هم در حد پست‌های محدودی بوده و بعد از مدتی کنار گذاشته شده‌اند. همچنین بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی استانداری از اهل‌سنت در سطح ایران تعیین نشده است.»

مولوی عبدالحمید ادامه داد: اهل‌سنت ایران گلایه‌مند هستند که با وجود اینکه خوب به صحنه آمدند و با انسجام به آقای روحانی رای دادند تا به حقوق قانونی و شهروندی خود برسند و رایشان هم تاثیرگذار بود به طوری که برای همه آشکار شد که اهل‌سنت رأی برنده جناب دکتر روحانی در انتخابات بوده است، اما در دوره‌های دهم و یازدهم ریاست‌جمهوری اتفاق خاصی نیفتاد و حتی پست مشاور رئیس‌جمهوری که در گذشته وجود داشت نیز حذف شد.

این روحانی برجسته اهل‌سنت ایران در پایان خاطر نشان کرد «وزرای محترم دولت نیز توجه خاصی به اهل‌سنت نداشتند. اگرچه در برخی موارد افرادی به‌کار گرفته شده‌اند اما جای اهل‌سنت در بدنه وزارتخانه‌ها و ادارات کل در مراکز استان‌های سنی‌نشین خالی است. در ادارات کل مناطق سنی‌نشین ممکن است از دویست یا سیصد نفر، پانزده یا بیست نفر اهل‌سنت باشند و دولت نتوانسته است رضایت اهل‌سنت را جلب کند و جامعۀ اهل‌سنت از این بابت از دولت گلایه دارد.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم