ادامه کنترل شدید گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران توسط دولت الکاظمی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به نظر می‌رسد که تصمیم مصطفی الکاظمی نخست وزیر جدید عراق به بستن «راه‌های سرقت اموال عمومی عراقی‌ها با عناوین هیئت‌های عزاداری یا غیره و قاچاق کالاها» که اغلب خارج از اراده و چارچوب قوانین گمرک‌های دولتی انجام می‌گرفت، قاطع بوده و این برنامه با کنترل هر چه شدیدتر بر گذرگاه‌ها ادامه دارد.

پس از آنکه فرماندهی عملیات مشترک عراق کنترل کامل گذرگاههای مندلی والمنذریه با ایران را به دست گرفت، این یگان به اعزام نیروهای امنیتی ویژه‌ای به همه جایگاه‌ها برای کنترل دقیق گذرگاهها مبادرت ورزید.

واگذاری حفاظت گذرگاه مرزی به ارتش عراق

الکاظمی گفته بود به منظور مقابله با سوءاستفاده‌ها برخی نهادهای فراقانونی وجلوگیری از فساد و هدر دادن اموال عمومی، مسئولیت حمایت از همه گذرگاهها به واحدهای ارتش عراق موکول شده است.

فرماندهی عملیات مشترک عراق روز شنبه 11 ژوئیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اساس دستورالعمل نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح، این فرماندهی برای به دست گرفتن کلیه گذرگاه‌های مرزی و اجرای قانون در آن‌ها با هدف مقابله با سوءاستفاده مالی، فساد و اتلاف بیت‌المال، اعزام نیروهای امنیتی را به این گذرگاه‌ها آغاز کرده است.

بر این اساس، شمار نیروهای امنیتی تعیین شده مطابق ماهیت و کارکرد هر گذرگاه مرزی خواهد بود و از این پس مسئولیت محافظت از همه خروجی مرزهای بر عهده ارتش عراق خواهد بود.

بیانیه فرماندهی عملیات مشترک ادامه داد که گذرگاه‌های مرزی دریایی شامل «ام قصر شمالی، ام قصر جنوبی، ام قصر میانی و خور زبیر» و زمینی متشکل از «شلمچه، بدره، المندریه، صفوان، القائم، طرابل، الشیب، زرباتیه، ابوسفوس و آرار» است.

بیانیه فرماندهی عملیات مشترک عراق تاکید کرد: «نیروهای ارتش حفاظت از گمرکات 10 گذرگاه زمینی و چهار مرز دریایی را برعهده خواهند گرفت و با هرگونه سوءاستفاده و از سوی هر فرد و گروه مقابله خواهند کرد.

«عمر الوائلی» مدیر گذرگاه‌های مرزی عراق چهارشنبه گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که اقدام‌های جدی و قاطعانه‌ای برای اجرای قانون و کنترل همه گذرگاه‌های مرزی با هدف کمک به درآمدهای ملی و اقتصاد کشور از سوی دولت انجام خواهد شد.

الوائلی گفت که به همین منظور و با هدف یکپارچه‌سازی مدیریت گذرگاه‌های مرزی، نیروهایی از فرماندهی عملیات مشترک عراق، در گذرگاه مرزی مستقر می‌شوند.

«الشمری» فرمانده عملیات مشترک عراق نیز گفته بود که هدف اصلی از این برنامه، یکپارچه‌سازی مدیریت کنترل گذرگاه‌های مرزی، تامین امنیت و مبارزه با فساد است.

الکاظمی نخست‌وزیر عراق 10 ژوئیه در سفر به گذرگاه‌های مرزی «منذریه» (خسروی) و «مندلی» (سومار) برای شرکت در آیین بازگشایی آنها، کنترل این دو معبر را به نیروهای ارتش واگذار کرده بود. او چند روز پیش‌تر کنترل گذرگاه‌های مرزی استان بصره را نیز به ارتش واگذار کرده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم