بر اساس آمار مرکز دیدهبان حقوق بشر سوریه، ترکیه به وارد کردن 16500 پیکار جوی مزدور سوری به لیبی اکتفا نکرده که در میان آنها 350 کودک زیر 18 سال دیده میشوند بلکه با همداستانی با قطر همپیمان خود، اقدام به عضوگیری از هزاران پیکارجوی مزدور سومالیایی نیز کرده است.
سایت «سومالی گاردین» در گزارشی در روز جمعه 24 ژوئیه فاش ساخت که قطر و ترکیه مبادرت به انتقال هزاران پیکارجوی مزدور سومالیایی برای مشارکت در نبردهای جاری در لیبی در کنار دولت وفاق و شبه نظامیان وابسته به آن کردهاست.

خط اول نبردها
بر اساس این اطلاعات بیش از 2 هزار سومالیایی از سوی قطر و ترکیه در خطوط اول جبهه نبرد در لیبی انتشار یافتهاند.
به گفته دو پیکارجوی سومالیایی در ارتش قطر، بسیاری از همقطاران آنها عملاً در مناطق درگیری در لیبی انتشار یافته و در انتظار اعزام شدن هستند.
«مجبورشدیم»
این در حالی است که برخی از جوانان که پیشتر تابعیت قطری را به دلیل مشارکت در نبردهای جاری در لیبی گرفتهاند، تأکید کردند که به علت فقر و تنگدستی مجبور به این کار شدند.
به گزارش این سایت، قطر بیش از 5 هزار جوان سومالیایی را رسماً وارد ارتش خود کرده است.
بر اساس همین گزارش، ترکیه نیز نیروهای ویژه متشکل از سومالیاییها را ایجاد کرده که از سوی افسران ترک در موگادیشو عضوگیری شدهاند ولی به شکل رسمی در ارتش ترکیه به کار گرفته نشدهاند.

موضوعی که اطلاعی از آن ندارند
در این گزارش آمده است که صدها پیکارجوی مزدور سومالیایی در لیبی در حال حاضر سرگرم نبردی در لیبی هستند که اساسا هیچ اطلاعی از موضوع آن نداشته و صدها تن نیز به زودی به آنها ملحق خواهند شد.
مرکز دیدهبان حقوق بشر سوریه پیشتر اعلام کرد که دولت ترکیه همچنان به انتقال پیکارجویان سوری طرفدار خود به خاک لیبی برای مشارکت در عملیات نظامی در کنار شبه نظامیان دولت وفاق ادامه میدهد و ورود شمار جدید این عناصر در چند روز آینده با بازگشت تعداد دیگری به خاک سوریه پس از پایان زمان قرار داد آنها در آنجا همزمان گردید.

بر اساس آمار دیدهبان حقوق بشر سوریه، شمار پیکار جویانی که تا این کنون به لیبی اعزام شدهاند درحدود 16500پیکارجوی مزدور سوری است که در میان آنها 350 کودک زیر 18 سال وجود دارند درحالی که 5850 تن از این عده پس از انقضای قرارداد خود و گرفتن دستمزدشان به سوریه بازگشتند.
از سوی دیگر کمیسیون مجازاتهای سازمان ملل اعلام کرد که آنکارا اقدام به اعزام 7 تا 15 هزار پیکارجوی سوری به لیبی کرده و دولت موقت سوریه که درترکیه تشکیل شده، در اعزام این نیروها به لیبی ایفای نقش کردهاست.
در گزارش جمعه 24 ژوئیه این کمیسیون آمده است که لیبی به دلیل نقض ممنوعیت تسلیحاتی، تبدیل به بازار بزرگی برای سلاح شده است.