واشنگتن هکرهای چینی را به سرقت برخی تحقیقات درباره واکسن کرونا متهم کرد
وزارت دادگستری ایالات متحده روز سه شنبه 21 ژوئیه اعلام کرد که دو هکر چینی به یک سری حملات سایبری متهم شدهاند. این افراد حملاتی علیه شرکتهایی که در باره یافتن واکسن علیه بیماری همه گیر Covid-19 تحقیق میکنند، انجام دادهاند.
جان دیمرز ، مسئول امور امنیت ملی در وزارت دادگستری آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این دو هکر با وزارت امنیت کشور چین همکاری می کردند».
او افزود: این دوهکر علاوه بر حمله به شرکتها به ده کشور غربی از جمله استرالیا، انگلیس، بلژیک و همچنین برخی سازمانهای غیردولتی، روحانیون و فعالان حقوق بشر در ایالات متحده، چین و هنگ کنگ را هدف حملات خود قرار دادند.
به گفته مقامات آمریکایی، لی شیائوو 34 ساله و دونگ جیازهی 33 ساله در رشته مهندسی تحصیل کرده و اسرار صنعتی به ارزش صدها میلیون دلار را طی یک دهه به سرقت بردهاند.
پیشتر روزنامه نیویورک تایمز در گزارش که در دهم ماه مه منتشر شد، نوشت، دفتر تحقیقات فدرال (FBI) و وزارت امنیت داخلی در باره ماهرترین هکرها و جاسوسان چین که برای هک کردن سایتهای تحقیقاتی آمریکا که حاوی معلوماتی مهم در مورد واکسنهای درمان ویروس کرونا است، رسما هشدار دادند.
دفتر تحقیقات فدرال آمریکا اعلام کرده، پیش نویس چندین اتهام موثق علیه چین در روزهای آینده ارائه خواهد داد.
طبق گفته نیویورک تایمز، پیشنویس دفتر تحقیقات فدرال چین را به تلاش برای سرقت و به دست آوردن «دادههای بهداشت عمومی آمریکا بویژه آنهایی که مربوط به واکسن ، درمان و آزمایش متهم شده است.
تحقیقات فدرال همچنین گفته است چین با از استفاده از هکرها و به روشهای غیرقانونی تلاش کرده تا دادهها و فرمولهای مهم در زمینه واکسن و بهداشت را از داخل آزمایشگاههای دانشگاههای این کشور سرقت کند.
پیش از تحقیقات جدید فدرال، یک مقام ارشد امنیتی آمریکا نیز هشدار داده بود که هکرهای جاسوسی و شبکههای سايبری برخی کشورها در صدد به دست آوردن اطلاعات محرمانه واكسن كرونا در دانشگاههای ایالات متحده هستند.
مقامات فعلی و پیشین دفتر تحقیقات فدرال آمریکا میگویند تصمیم به کیفرخواست علیه تیمهای «سرقت اطلاعات » تحت نظارت چین، بخشی از یک استراتژی بازدارنده گسترده تر است که در از سوی دولت آمریکا اعمال خواهد شد این استراتژی بازدارنده شامل رهبری سایبری ایالات متحده و آژانس امنیت ملی این کشور خواهد بود.
دفتر فدرال آمریکا افزود، كه طبق دستورات قانونی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تقریباً دو سال پیش، آنها را صادر کرد، به مقامات یا وزارتخانههای آمریكا اجازده داده شد تا ضمن کنترل دقیق فعالیت شبکههای سایبری و جاسوسی چین و سایر كشورها، خود نیز به ضدحملات متناسب دست زده و عملکرد این شبکههای سایبری را مختل کنند