به گفته رئیس مرکز بهداشت خوزستان آب آشامیدنی در بسیاری از نقاط این استان آغشته به شبکه فاضلاب است و سلامت مردم با هزاران بیماری گوارشی به خطر افتاده است.
به گزارش «خبرگزاری فارس» سید محمد علوی رئیس مرکز بهداشت خوزستان بامداد روز چهارشنبه 22 ژوئیه 2020 در یک برنامه تلویزیونی، در خصوص شیوع بیماریهای ناشی از آلودگی آب، اظهار کرد: بعد از مساله سیل در خوزستان و آبگرفتگی و بالا زدن فاضلاب در کوت عبدالله شهرستان کارون، موارد متعددی از هپاتیت A در این مناطق گزارش شد هر چند مشکل فاضلاب در خوزستان مساله جدیدی نیست و سالهاست که آب با فاضلاب ترکیب میشود.
او با بیان اینکه لولههای توزیع آب دچار ترک و شکستگی هستند، گفت: در بسیاری از مناطق استان به ویژه مناطق حاشیهای شهر و روستایی، فاضلاب به لولههای آب میزند. وی بیان کرد: مراکز بهداشت غرب و شرق اهواز بارها اعتراض و شکایت خود را از شرکت آب و فاضلاب و به خصوص آبفای روستایی به دلیل آلوده شدن آب با فاضلاب به دادستانی اعلام کردند و این موضوع به دلیل تاثیر آن بر سلامت مردم از مطالبات قدیمی بهداشت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: موارد تک گیر از بیماری هپاتیت A به مطب پزشکان در استان مراجعه میکنند البته مواردی از ابتلا بیماریهایی از جمله سالمونالا، بیماریهای اسهالی مانند شیگلوزو آمیبیازیس نیز اعلام شده که در شورای سلامت خوزستان مطرح شده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان همچنین با اشاره به تبعات قطعیهای برق در خوزستان، عنوان کرد: اکثر منازل پمپ دارند و قطعی برق موجب خاموشی پمپ ها و افت فشار آب میشود که در نتیجه فاضلاب اطراف لولهها به درون آن کشیده میشود و آب آشامیدنی آغشته به فاضلاب میشود.
چندی قبل نیز مرکز بهداشت استان خوزستان نسبت به تلاقی آب و فاضلاب و شیوع بیماریهای میکروبی هشدار داده و اعلام جرم کرده بود که با تکذیب استاندار خوزستان روبهرو شد.
در همین رابطه مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب خوزستان گفته که ادعای شبکه بهداشت خوزستان مبنی بر تلاقی فاضلاب با شبکه توزیع آب در استان صحت ندارد.
مدیرعامل آبفای خوزستان درخصوص تغییر رنگ و بوی آب شرب اهواز در برخی ساعات مدعی شد که دلیل این مسئله پمپاژ مستقیم آب از شبکه توزیع است در برخی ساعات به دلیل اینکه مصرف شاهد افت فشار در شبکه هستیم و پمپ های خانگی با فشار بر این شبکه که باعث ایجاد مکش منفی میشوند.
او افزود: سطح آبهای زیرزمینی در اهواز نسبت به وجود شبکه توزیع بالاتر است و این احتمال وجود دارد که در اثر فشار پمپ های خانگی در زمان پیک مصرف این آبهای زیرزمینی از طریق محل های جوش و ترک لوله ها وارد شبکه شوند.
حقیقی پور با رد وجود تلاقی آب و فاضلاب در آب شرب گفت: در صورت وجود چنین مسئلهای شبکه بهداشت باید به ما نامه بزند و نتایج نمونهگیریهای خود را اعلام کند در حالی که تاکنون چنین نامهای به ما ارجاع داده نشده است.