همزمان با شروع سال نوی مندایی، پیروان این اقلیت مذهبی در اهواز، با حضور در کناره رود کارون مراسم خود را مانند هر سال برگزار کردند.
منداییها که در قرآن مجید از آنها با نام صابئین یاد شده، گفته میشود که نخستین دین یکتاپرست هستند. آنها خود را پیرو حضرت یحیی میدانند. مندائیها که بیشتر در مناطق رودخانهای مانند اهواز و شهرهای اطراف و نیز شهرهای جنوب عراق سکونت دارند یکی از قدیمیترین گروههای اتنیک مذهبی منطقه هستند اما مرکزیت این گروه مذهبی در شهر اهواز است.
آداب و رسوم دینی منداییها با غسل در آب روان پیوند دارد برای همین، این افراد در نزدیکی رودخانههای پرآب از جمله کنارههای رود کارون در اهواز زندگی میکنند.

زبان آنها یکی از زبانهای موسوم به سامی و شاخه جنوب شرقی زبان آرامی است، اکثر آنها به زبان عربی صحبت میکنند و زبان مندایی بیشتر در میان رهبران مذهبی رواج دارد.
آنها به عنوان مردمی صلحدوست و مهربان شناخته میشوند که بیشتر در زمینه زرگری مشغول به کار هستند. مندائیان بیشتر مراسم دینی خود را که شامل غسل است در کنار رودخانهها انجام میدهند.
در سالهای اخیر روند مهاجرت منداییهای ایران به خارج از ایران گسترش چشمگیری داشته است. اگرچه صابئین در ایران اهل کتاب شناخته شدهاند، اما به دلیل کمی جمعیت و ناشناخته بودن ذکری از آنها در ادیان رسمی ایران نیست. مندائیها را در خوزستان «صبی» مینامند که تحریفی از واژه صابئی است.
علی خامنهای رهبر ایران، به درخواست یکی از رهبران این اقلیت مذهبی که از او خواسته بود حق انتخاب یک نماینده در مجلس ایران برای آنها در نظر گرفته شود، به این علت که جمعیت آنها باید حداقل به 150000 نفر برسد، پاسخ رد داد.