پادشاهی سعودی: «نفتکش صافر» تهدیدی علیه یمن، جهان و کشتیرانی است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

بحران نفتکش«صافر» که در مقابل سواحل بندر راس عیسی در استان الحدیده در غرب یمن از 5 سال پیش تاکنون لنگر انداخته و بدون بازبینی و عملیات تعمیر و نگهداری متروکه مانده همچنان ادامه دارد و انتشار گزارش‌هایی از احتمال انفجار آن و وقوع بحران بزرگ زیست محیطی در جهان، جامعه بین‌المللی و دولت یمن را در نگرانی فرو برده است.

در این راستا عبدالله بن یحیی المعلمی نماینده دائم پادشاهی عربی سعودی در سازمان ملل متحد چهارشنبه 15 ژوئیه 2020 نفتکش «صافر» که تحت تهدید شبه‌نظامیان حوثی در دریا بدون بازبینی، تعمیر و نگهداری مانده را «تهدیدی علیه یمن، جهان و کشتیرانی بین‌المللی» دانست.
المعلمی طی سخنرانی‌اش در جلسه ویژه شورای امنیت که چهارشنبه درباره نفتکش صافر برگزار شده است، گفت:« حوثی‌ها با بحران نفتکش صافر که تهدیدی به وقوع فاجعه‌ای بزرگ است در صدد باج‌گیری از جهان هستند».

Advertisement

نماینده پادشاهی عربی سعودی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل همچنین توضیح داد که «خطرات بزرگی که از نشت نفت از نفتکش صافر به وقوع خواهد پیوست بر بسیاری از ابعاد زندگی تاثیر خواهد گذاشت و ممکن است به وقوع فاجعه‌ای بیانجامد که برای رهایی از تبعات آن به سالها زمان نیاز باشد».

از سویی محمد الحضرمی وزیر خارجه یمن بر ضرورت «تسریع در رسیدگی به فاجعه نابودکننده احتمالی مربوط به نفتکش صافر در مقابل سواحل استان الحدیده و جلوگیری از تبعات اقتصادی و زیست محیطی احتمالی آن که نه تنها بر یمن بلکه بر کل منطقه و جهان تاثیر خواهد گذاشت، تاکید کرد».

الحضرمی طی سخنرانی‌اش در شورای امنیت گفت که دستیابی به راه حل برای جلوگیری از فاجعه احتمالی با اجازه ورود به تیم فنی سازمان ملل برای رسیدگی به مسأله نفتکش صافر و ارزیابی وضعیت آن امکان‌پذیر خواهد شد.

وزیر خارجه یمن با تاکید بر ضرورت تحرک فوری برای جلوگیری از عواقب وخیم وقوع چنین فاجعه‌ای، پیشنهاد موجود در این رابطه را شامل سه مرحله دانست و گفت در مرحله اول ارزیابی و تعمیرات ضروری و در مرحله دوم انجام عملیات‌ تعمیر و نگهداری اساسی مربوط به تخلیه نفت و در مرحله سوم خارج کردن این نفتکش از دریا انجام خواهد شد و درآمدهای حاصل از فروش نفت آن نیز تحت نظارت سازمان ملل برای پرداخت دستمزد کارکنان بخش خدمات شهری در یمن هزینه خواهد شد که دولت یمن با آن موافقت کرده اما با مخالفت شبه‌نظامیان حوثی مواجه شده است.

شایان ذکر است نفتکش صافر که سال‌هاست در نزدیکی بندر راس عیسی در استان الحدیده در دریای سرخ متوقف شده، بیش از 5 سال است که تعمیر و بازبینی نشده و گزارش‌هایی درباره احتمال منفجر شدن این نفتکش و به وجود آمدن بزرگترین آلودگی زیست محیطی دنیا منتشر شده است.

سازمان ملل در اواخر ماه میلادی گذشته گفت که شبه‌نظامیان حوثی اجازه بازبینی این کشتی از سوی کارشناسان بین‌المللی برای بررسی اوضاع مخزن نفتکش را نمی‌دهند.

تصاویر جدیدی که خبرگزاری آسوشیتدپرس از این کشتی تهیه کرده نشان می‌دهد آب دریا وارد اتاقک موتور کشتی شده و برخی لوله‌ها به دلیل پوسیدگی از بین رفته‌اند و این موضوع احتمال غرق شدن نفتکش را افزایش می‌دهد.

پوسیدگی و زنگ‌زدگی هم بخش‌هایی از این نفتکش را درگیر خود کرده و سبب شده‌اند گاز محافظی که مانع تشکیل گاز‌های قابل اشتعال در مخزن نفتکش می‌شود، تخلیه شود. کارشناسان می‌گویند که شدت آسیب‌دیدگی‌ها به قدری است که امکان تعمیر این نفتکش وجود ندارد.

سازمان ملل بارها از حوثی‌ها خواسته اجازه دهند کارشناسان وارد این کشتی شده و حجم خسارات را برآورد کنند و راهی برای تخلیه نفت آن و کشاندن نفتکش به ساحل بیابند.

در سوی دیگر حوثی‌ها این کشتی را به مثابه یک بمب اتمی بازدارنده تلقی می‌کنند و یک دیپلمات غربی به آسوشیتدپرس گفت: «آنها به روشنی به سازمان ملل می‌گویند می‌خواهیم اگر مورد حمله قرار گرفتیم، این کشتی به مانند سلاحی در مقابل جامعه جهانی باشد.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم