شورای امنیت ملی افغانستان: تا کنون چهارهزار و 199 زندانی طالبان آزاد شدهاند
جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان دوشنبه 13 ژوئیه در توییتی نوشت، 180 زندانی طالب از زندان رها شدند که تا کنون در مجموع چهارهزار و 199 زندانی طالبان از قید دولت این کشور آزاد شدهاند.
فیصل در ادامه نوشت: «طالبان در عملی نمودن تعهدات شان کوتاه آمده اند و تا هنوز نه تنها این که هزار اسیر نیروهای امنیتی را رها نکرده بلکه افغانکشی را نیز متوقف ننمودند».
در همین حال، سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در توییتی نوشت، در روند رهایی زندانیان یک موضوع بسیار مهم است که زندانیان رها شده باید مطابق فهرست سپرده شده طالبان باشد که در دوحه قطر در مورد آن فیصله شده است. گروه طالبان تا کنون بیش از 700 زندانی دولت افغانستان را آزاد کرده است.
شایان ذکر است که نمایندگان طالبان میگویند براساس امضای توافقنامه صلح با آمریکا باید پنج هزار زندانی شان با یک هزار زندانی دولت افغانستان مبادله شوند پس از آن مذاکرات بینالافغانی صلح آغاز خواهد شد. توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان به تاریخ 29 فوریه 2020 در دوحه قطر امضا شد.