رکوردشکنی دمای بالای یکی از شهرهای اطراف اهواز؛ امیدیه گرمترین شهر جهان شد
سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که روز گذشته، امیدیه یکی از شهرهای اطراف اهواز با دمای حدود 51 درجه سانتیگراد، گرمترین شهر جهان شد.
در حالیکه طی سالهای اخیر، بارها شهر اهواز به عنوان گرمترین نقطه جهان معرفی شد، امیدیه یکی از شهرهای اطراف آن نیز با دمای بالا رکوردشکنی کرد. بر اساس گزارش عصر جنوب، دوشنبه 13 ژوئیه 2020، امیدیه بر اساس اعلام سازمان جهانی هواشناسی، روز گذشته با 51 درجه سانتیگراد، گرمترین نقطه جهان معرفی شد.
بر اساس این گزارش، صفیآباد دزفول و آبادان نیز در میان گرمترین شهرهای جهان عنوان شدند.
پیش از این، واشنگتن پست 29 ژوئن 2017 گزارش داد که اهواز گرمترین دمای تاریخ را تجربه کرده است.
بر اساس این گزارش، اتین کاپیکیان یک متخصص در آژانس هواشناسی فرانسه، در این رابطه در توئیتر خودش نوشت: «اهواز دمای 53.7 درجهای را تجربه کرده است و این قطعا یک رکوردشکنی در ایران و همچنین یک رکوردی جدید بین دمای تیرماه آسیا است».
بدین ترتیب، هوای اهواز با گرمترین دمایی که تاکنون کره زمین تجربه کرده، برابر شده بود و رطوبت دمای احساسی اهواز را به بیش از 60 درجه سلسیوس رساند.
تغییر اقلیم به عنوان یکی از مهمترین عوامل افزایش دما در اهواز از سوی کارشناسان اعلام شده است، بر اساس گزارش همشهری آنلاین، 14 سپتامبر 2019، یک عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در این زمینه گفت: «کاهش قابل ملاحظه بارش در یک دهه گذشته نسبت به میانگین 50 سال گذشته در افزایش دمای خوزستان موثر بوده است. از طرفی، یکی از مهمترین پیامدهای تغییرات اقلیمی، شکلگیری امواج گرمایی است».
محمدی دهچشمه با استناد به آمارهای مرکز ملی خشکسالی و سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: «بر اساس این آمار، از سال 1374 تاکنون متوسط دمای هوا در خوزستان همواره رو به افزایش بوده و در سال 97 به اوج خود رسیده است؛ گزارشی که پنل بینالمللی تغییرات اقلیمی هم آن را تایید کرده است».
به گفته او، فعالیتهای انسانی شامل جنگلزدایی، از بین بردن پوشش گیاهی، تغییر مسیر رودخانهها و تالابها و خشکاندن دریاچهها و تالابها و فعالیتهای صنعتی و آلاینده از جمله عوامل ایجاد تغییرات اقلیمی است.
بر اساس این گزارش، نبود زیرساختهای لازم در حوزه حمل و نقل عمومی از جمله ایستگاههای سقفدار تاکسی و اتوبوس، نبود آبسردکن در سطح شهرها، کمبود استخر و پناه بردن مردم به رودخانهها که اتفاقات تلخی را برای آنها رقم میزند، همه از جمله عواملی هستند که نشان میدهند اهواز و شهرهای اطراف آن، قدرت تابآوری در مقابل گرمای شدید را ندارند.