اولین دستگاه تنفس مصنوعی ساخته «تیم روباتیک دختران افغان» رونمایی شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

اولین دستگاه تنفس مصنوعی که توسط تیم روباتیک دختران افغان ساخته شده دوشنبه 13 ژوئیه در شهر هرات در غرب افغانستان رونمایی شد.
دفتر مطبوعاتی والی هرات با نشر اعلامیه‌ای نوشت، این دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) دارای قابلیت تنظیم تعداد تنفس، تنظیم سرعت و فشار می‌باشند که بعد از تایید مراجع طبی به بازار عرضه خواهد شد.

در ادامه این اعلامیه آمده: «هم‌زمان با این نمونه‌هایی از دستگاه ضد عفونی با اشعه، اسکنر و بازی‌های ویدیویی کرونا نیز رونمایی گردید».

Advertisement

عبدالوحید قتالی والی هرات از این کار تیم روباتیک دختران افغان ستایش کرده گفت، دولت افغانستان در این مورد آنها را حمایت همه‌جانبه می‌کند.

در همین حال، تیم روباتیک دختران افغان می‌گوید، این دستگاه تنفس مصنوعی در همکاری با تعدادی از کارشناسان بهداشتی محلی و کارشناسانی از دانشگاه هاروارد و با الهام‌گیری از مدلی ساخته شده در انستیتو فناوری ماساچوست، تلاش کردند مدلی اولیه از دستگاه‌های تنفس مصنوعی را با هزینه‌ای کم طراحی کرده و ساختند.

از سوی دیگر، خبرگزاری فرانس‌پرس در ماه آوریل 2020 گزارش داد، در افغانستان و هم‌زمان با تلاش مقام‌های این کشور فقیر برای افزایش توان درمانی برای معالجه بیماران COVID-19 تیمی از دختران نوجوان افغان در تلاشند تا با کمترین امکانات موجود، با ساخت تجهیزات پزشکی و درمانی ارزان قیمت، به یاری‌ بخش بهداشت و درمان کشورشان در مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا بشتابند.

دختران نوجوان تیم روباتیک افغان به این خبرگزاری گفتند، ساخت مدل اولیه این نوع دستگاه‌های تنفس مصنوعی تنها کمتر از 300 دلار هزینه‌ دارد در صورت که ساخت دستگاه‌های تنفس‌مصنوعی به کار رفته در بیمارستان‌ها حدود 30 هزار دلار هزینه می‌برد.

این تیم روباتیک دختران نوجوان افغان عضو گروهی بزرگ از دانش‌آموزان برتر در زمین فناوری موسوم به «دختران رویاپرداز افغان» از شهر هرات در غرب افغانستان هستند.

این دختران افغان در سال 2017 و پس از آن که درخواست‌های ویزای ورود آنها به آمریکا برای اشتراک در مسابقات روباتیک در واشنگتن از سوی سفارت آمریکا در کابل پذیرفته نشد در کانون توجه رسانه‌های جهان قرار گرفتند، اما پس از آن با میانجی‌گری دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده این گروه از دختران نوجوان افغان موفق شدند به آمریکا سفر کرده و در مسابقات شرکت کنند.

شایان ذکر است که شمار مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان از مرز 34 هزار نفر گذشته که از این میان بیش از 1000 نفر جان‌باخته و بیش از 21 هزار بیمار دیگر بهبود یافته‌اند.
هم‌زمان با شیوع کرونا در افغانستان استفاده از دستگاه‌های تنفس مصنوعی نیز افزایش یافت که کمبود دستگاه تنفس مصنوعی در افغانستان باعث شد که تیم روباتیک دختران افغان برای ساخت این دستگاه تلاش کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم