در ادامه سلسله انفجارهایی که در هفتههای گذشته در نقاط مختلف ایران رخ داد، عصر شنبه 11 ژوئیه 2020 تهران شاهد انفجار دیگری بود.
مقامات ایران مدعی هستند این انفجار در زیرزمین یک منزل دو طبقه قدیمی رخ داده است. آنها عامل انفجار را سیلندرهای گاز 11 کیلویی و کپسولهای پیک نیکی عنوان کردهاند.
ایران پیش از این نیز مدعی شده بود که علت انفجار عظیم در تاسیسات موشکی شرق تهران انفجار گاز بوده است.
انفجار در تاسیسات هستهای نطنز و احتمال حمله سایبری
ناظران از احتمال حمله موشکی تا خرابکاری سایبری را به عنوان عامل اصلی این انفجار مطرح کردهاند. مقامات ایران ساعاتی پس از انفجار با انتشار عکسی از این سوله در نطنز شدت حادثه را ناچیز عنوان کردند. اما تصاویر ماهوارهای نشان می دهد که عکس منتشره تنها از بخش کوچک و سالم مانده ی سوله گرفته شده است و حجم عظیمی از سوله که در پشت قرار دارد در اثر انفجار نابود شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران همچنین با بیان اینکه این سوله با هدف «تولید ماشینهای سانترفیوژ پیشرفته» در دست تکمیل بود، اضافه کرده است: « تجهیزاتی که در این سالن وجود داشت تجهیزات اندازهگیری و ابزارهای دقیق بودند که در اثر این حادثه بخشی از آن از بین رفته و بخش دیگری نیز خسارت دیدند.»
زمزمه احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای نطنز برای نخستین بار پس از انتشار توییتی از سوی یک تحلیلگر اسرائیلی و نزدیک به نتانیاهو قوت گرفت.
ایدی کوهین، یکی از کارشناسان فعال رسانهای اسرائیل شب وقوع حادثه در توئیتی به زبان عربی با تاکید بر اختصاصی بودن خبرش از منابع اطلاعاتی غربی نوشت که «اسرائیل بزرگترین کارخانه غنیسازی اورانیوم در ایران بمباران و تخریب کرده است.»
از سوی دیگر اما بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه در مصاحبه گفت، اسرائیل «لزوما» در پشت هر حادثهای در سایتهای هستهای ایران قرار ندارد.
گفتنی است در آخرین ساعات پنجشنبه 9 ژوئیه 2020 اخبار هنوز تایید نشدهای درباره وقوع یک یا چند انفجار در غرب تهران گزارش شد. برخی خبرگزاریهای ایران مانند خبرگزاری مهر، خبرگزاری صدا و سیما و عصر ایران هم به نقل از کاربران شبکههای اجتماعی از وقوع این انفجار خبر دادند.
ایدی کوهین که بسیاری او را سخنگوی غیررسمی نهادهای اطلاعاتی اسرائیل میخوانند، هم از وقوع 4 انفجار خبر داد. کوهین پیشترهم درباره حملات صورت گرفته به تاسیسات هستهای نطنز خبررسانی کرده بود.
گزارشهای اولیه حاکی از انفجار در غرب تهران و منطقه بیدگنه است. برق برخی مناطق غرب تهران قطع شده است.
در 12 نوامبر 2011 هم زاغههای مهمات سپاه پاسداران در منطقه بیدگنه منفجر شده و در آن زمان اسرائیل به دست داشتن در این حادثه متهم شد.
انفجارهای شب پنجشنبه بخشی از سلسه انفجارهایی است که در روزهای گذشته تاسیسات نظامی و هستهای ایران را هدف قرار داد.