رئیس انجمن روزنامهنگاران ترکیه اردوغان را به سرکوب مخالفانش متهم کرد
فاروق آران رئیس انجمن روزنامهنگاران ترکیه، روز پنجشنبه 9 ژوئیه با انتقاد شدید از رجب طیب اردوغان، او را به فراهم کردن زمینه فشارهایی دائم بر رسانه های مختلف مخالف در این کشور و سرکوب روزنامهنگاران متهم کرد.
فاروق آران رئیس انجمن روزنامهنگاران که بزرگترین انجمن کارکنان رسانهای به شمار میرود، گفت: «استقلال شورای عالی رادیو و تلویزیون یک استقلال ظاهری است چون اغلب اعضای آن متعلق به حزب حاکم عدالت و توسعه هستند که توسط اردوغان هدایت میشود».
آران در مصاحبهای با العربیه نت، گفت: "شورای عالی به طور رسمی یک نهاد مستقل است که شامل اعضای تمام احزابی که در پارلمان ترکیه نماینده دارند، اما تصمیمگیری این نهاد بر اساس اکثریت آرا استوار است و از آنجا که بیشتر اعضای آن به حزب حاکم عدالت و توسعه و حزب متحد آن در حزب جنبش ملی وابسته هستند، نمیتواند قبول کرد که تصمیمات این شورا مستقل از سلطه اردوغان است».
او افزود: «ما در نهایت باید قبول کنیم که اردوغان به طور مستقیم شورای رادیو و تلویزیون را تحت سلطه خود دارد» .
آران بسته شدن دو کانال تلویزیونی تنها به دلیل انتقاد از عملکرد سیاسی اردوغان از سوی این شورا بیانگر این واقعیت است که شورا در کنترل حزب اردوغان است.
رئیس انجمن روزنامهنگاران ترکیه گفت، تهدید شورای رادیو و تلویزیون به بستن این دو کانال تلویزیونی برای همیشه را نباید شوخی گرفت چرا که این شورا در سالهای 2015 و2016 چندین رسانه را بست.
رئیس انجمن روزنامهنگاران اظهار داشت :«حزب حاکم همه فعالیت های مخالفان را غیرقانونی می داند ، به عنوان مثال ما اگر از اردوغان انتقاد کنیم تروریست و جنایتکار تلقی شویم بنابراین هیچ نهاد یا قاضی مستقلی وجود ندارد که بتواند به او بگوید نه به همین دلیل هم پخش دو کانال ماهوارهای بسیار آسان بسته شد».
او همچنین افزود: «افکار عمومی عمدتاً توسط رسانهها ساخته می شود و اردوغان میفهمد که اگر مخالفان در تماس مستقیم با مردم باشند، فرصتی برای حفظ اقتدار او باقی نخواهد ماند. به همین دلیل میخواهد همه رسانههای مخالف از جمله کانالهای تلویزیونی را کنترل یا تعطیل کند.
گفتنی است که 2 ماه پیش فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران به همراه 23 نهاد بینالمللی فعال در عرصه حقوق بشر، با صدور بیانیهای در مورد وضعیت خطرناک روزنامهنگاران زندانی و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی در کشور ترکیه، هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه فدراسیون بین المللی روزنامهنگاران(IFJ)، انجمن جهانی ناشران اخبار، گزارشگران بدون مرز، دیده بان حقوق بشر، موسسه بینالمللی مطبوعات، انجمن روزنامهنگاران اروپایی، انجمن بینالمللی قلم و انجمن قلم کشورهای دانمارک،بریتانیا، آلمان، نروژ، سوئد و ترکیه از امضا کنندگان این بیانیه هستند.
در این بیانیه از دولت ترکیه خواسته شده است با آزاد کردن زندانیان سیاسی، که در شرایط بد زندانهای این کشور در معرض ابتلا به بیماری کرونا به سر میبرند، به بازداشتهای خودسرانه پایان دهد.
در بیانیه آمده است بسته بودن مرزها امتناع دولت ترکیه از آزاد کردن زندانیان عقیدتی را در شرایط خطرناک حاضر توجیهناپذیر میکند.
بیانیه به طور خاص به شش روزنامهنگار زندانی به نامهای باریش ترکاوغلو، باریش پهلوان،هولیا کیلیچ، مراد آغیرال، آیدین کسر و فرهاد چلیک اشاره شده است. این روزنامهنگاران طی دو ماه گذشته دستگیر شدهاند.
همچنین با استناد بر توصیه های سازمان بهداشت جهانی از دولت ترکیه خواسته شده است که فارغ از تبعیضهای عقیدتی، آزادی زندانیان مسن و بیمار و زنان باردار را در اولویت قرار دهد.
در پایان این بیانیه دولت ترکیه مسئول زندگی و سلامت زندانیان دانسته شده و امضا کنندگان این بیانیه خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی عقیدتی و روزنامهنگاران قبل از وقوع یک فاجعه انسانی شدهاند