آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه 8 ژوئیه 2020 در جلسه ویدئویی که برای بررسی مسائل لیبی با حضور وزرای خارجه چندین کشور اروپایی، آفریقایی و چین به میزبانی آلمان برگزار شد، تاکید کرد که پیکارجویان اجارهای باید از لیبی خارج شوند.
گوترش با تاکید بر اینکه «از فعالیتهای نظامی روزهای گذشته در شهر سرت نگرانیم»، گفت: «درگیریها در لیبی به دلیل دخالتهای خارجی به سطح بیسابقهای رسیده است.»
او در ادامه افزود: «گفتگوهای فعلی ما روی ضرورت خروج پیکارجویان اجارهای از لیبی متمرکز شده است ... ممنوعیتهای ارسال تسلیحات به لیبی در حال نقض شدن است.»
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: «باید تنشها را در لیبی متوقف کرده و به سمت گفتگو گام برداشت.»
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم که میزبانی این نشست را بر عهده داشت، گفت: «از همه طرفهای درگیری در لیبی میخواهیم شهر سرت را منطقه آتشبس اعلام کنند»
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین هم گفت: « نباید اجازه دهیم لیبی به جولانگاه تروریستها تبدیل شود.»
او درباره موضع کشورش توضیح داد: «پکن در قبال موضوع لیبی موضع بیطرفانه دارد، حاکمیت ملی لیبی را به رسمیت میشمارد و از راهحلهای سیاسی حمایت میکند.»
نورالدین الری، وزیر امور خارجه تونس گفت که ناکامی در یافتن راهحلی برای بحران لیبی، تهدیدی برای منطقه و همه جهان است و ادامه تنشزایی در لیبی، منطقه و همه جهان را تهدید میکند.
او تاکید کرد که کشورش از هر مذاکره لیبی-لیبی تحت نظارت سازمان ملل حمایت میکند و «نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی باید در سریعترین زمان ممکن تعیین و معرفی شود.»
نالدی پندور، وزیر روابط بینالمللی آفریقای جنوبیاز همه اطراف درگیر در لیبی خواست با درخواست دبیرکل سازمان ملل و اتحادیه آفریقا برای آتشبس موافقت کنند.
او اعلام کرد که اگر بحران کرونا اجازه دهد، کشورش آماده میزبانی از نشستی برای حل بحران لیبی در آدیسآبابا است.
وزیر روابط بینالمللی آفریقای جنوبی تاکید کرد: «هیچ راهی برای تحقق صلح در لیبی، راهحلی سیاسی بر اساس خواست مردم لیبی وجود ندارد و راه حل بحران لیبی نباید یک راه حل نظامی باشد.»
او با اشاره به اینکه «طرفهای خارجی تسلیحات و پیکارجویان اجارهای به لیبی میفرستند»، گفت: «نقض ممنوعیتهای تسلیحاتی در لیبی کماکان از سوی طرفهای داخلی و خارجی ادامه دارد.»
نالدی پندور درباره سیاستهای کشورش در قبال لیبی گفت: «ما از حاکمیت ملی و یکپارچگی ارضی لیبی حمایت میکنیم و امیدواریم ثروتها و منابع این کشور صرف ملت لیبی شود.»
کاللا آنکائورا، وزیر امور خارجه نیجر هم گفت که اوضاع در لیبی هر روز بدتر از دیروز میشود و دخالتهای خارجی اوضاع را در لیبی خطرناکتر و تلاشهای بینالمللی برای حل و فصل بحران این کشور را ناکام میکند.
او توضیح داد:«بحران لیبی امنیت کشورهای همسایه این کشور را مستقیما تهدید میکند ...آنچه لیبی در حال حاضر به آن نیاز دارد، جنگ و درگیری نیست، صلح، توسعه و شکوفایی است.»
وزیر امور خارجه نیجر فاش کرد: «حقوق بشر در لیبی به شکل آشکاری نقض میشود به ویژه حقوق کودکان، زنان و مهاجران... مهاجران غیرقانونی در لیبی، به عنوان پیکارجو و یا سپر انسانی به کار گرفته میشوند.»