اگر چه جو بایدن، معاون اول سابق باراک اوباما و کاندیدای دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در نظرسنجیها از دونالد ترامپ، رئیسجمهوری فعلی و کاندیدای جمهوریخواهان پیش افتاده، یک استاد علوم سیاسی دانشگاهی در آمریکا برای پیروزی ترامپ شانسی 91 درصدی قائل است.
به گزارش فاکسنیوز پرفسور ستونی بروک نوربوث براساس روش محاسباتی ویژهای که براساس آن نتیجه 5 انتخابات از 6 انتخابات گذشته آمریکا را به درستی پیشبینی کرده، شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ماه نوامبر را 91 درصد اعلام کرد.
این روش محاسباتی از انتخابات 1912 به بعد در دستور کار قرار گرفت و توانسته از 27 انتخابات ریاستجمهوری گذشته، نتیجه 25 انتخابات را به درستی حدس بزند.
دو موردی که این روش محاسباتی در پیشبینی آنها ناتوان بود و به نتیجه موفقیتآمیزی نرسید مربوط به سالهای 1960 و 2000 بود که در آنها به ترتیب جان اف کندی و جورج دبیلو بوش به پیروزی رسیده و به عنوان رئیسجمهوری آمریکا انتخاب شدند.
از این روش محاسباتی به عنوان مهمترین شاخص پیشبینی انتخابات یاد میشود و در محاسبه آن برای نظرسنجیها اعتبار زیادی در نظر گرفته نمیشود، زیرا که تحت تاثیر شرایط سیاسی هستند و دقت چندانی ندارند.
اگرچه جو بایدن انتخابات مقدماتی در چندین ایالت را پیروز شده است ولی براساس این روش محاسباتی او نباید چنان به این نتایج دلخوش باشد، زیرا که کاندیداهای بسیاری بودهاند که در انتخابات مقدماتی نتایج خوبی کسب کرده ولی در انتخابات اصلی شکست خوردهاند.
توماس دیوی 1948، ریچارد نیکسون 1960، جیمی کارتر 1980، مایکل دوکاکیس 1988، جورج بوش پدر 1992 و جان کری در سال 2004 از جمله اشخاصی بودند که نتایج موفقیتآمیزی در آغاز کار داشتند ولی به نتیجه مطلوب دست نیافتند.
پرفسور ستونی بروک نوربوث سال 2016 هم توانسته بود با اتکا بر این روش محاسباتی 9 ماه پیش از انتخابات، پیروزی دونالد ترامپ در رای الکترال با نتیجه 362 مقابل 304 را پیش بینیکند.